[#1] program do prezentacji
Jako, że duża część środowiska ociera się lub otarło o tworzenie prezentacji dla tv, to mam pytanko: Czy możecie polecić jakiś programik współczesny, może być pod win lub macos, za pomocą którego wykonam prostą prezentację? Jakieś tło i na tym napisy, ewentualnie jakieś wymieniające się graficzki. Myślę o czymś podobnym do amigowej Scali. Jestem laikiem graficznym, a muszę coś takiego przygotować. Format wyjściowy, to wmv lub flash. Ale to chyba da się przekonwertować z innych formatów. Czekam na sugestie i z góry dziękuję!

A może coś na Amidze da radę? Rozdzielczość prezentacji 896x480.

Ostatnia modyfikacja: 14.12.2009 17:42:46
[#2] Re: program do prezentacji

@JaCoP, post #1

Jestem pod wrażeniem ilości odpowiedzi . Przy okazji wygooglałem, że Scala istnieje i ma się dobrze! Tylko to już mocno komercyjny soft...

[#3] Re: program do prezentacji

@JaCoP, post #2

Trudno coś wymyślić oprócz Majkro$oftowego Power Pointa z pakietu M$ Office... ;)
Chociaż, jeśli chcesz za format wyjściowy przyjąć wmv - to masz Live Movie Maker z darmowego pakietu Windows Live (lub setki tysięcy innych programów do składania dźwięków, obrazków i filmików w jeden długi film, i ewentualną późniejszą konwersję ;)), a jeśli flash, to masz oficjalny komercyjny program Adobe służący do tego, więcej nie znam.

[#4] Re: program do prezentacji

@Shoonay, post #3

Dzięki. Zawsze to jakieś propozycje . Właśnie myślę sobie szybko o M$ PP. Chyba popróbuję. Ponoć też można z tego zrobić prezentację video. Przy okazji szukania bardzo zainteresował mnie program Hollywood (muszę się z nim bliżej poznać).

[#5] Re: program do prezentacji

@JaCoP, post #4

JaCoP napisał(a):

> Właśnie myślę sobie szybko o M$ PP. Chyba popróbuję. Ponoć też można z tego zrobić prezentację video.

Hmmm, wątpie czy natywnie jest jakaś opcja zapisu do wideo, ale od czego są najróżniejsze "recordery desktopowe", jak na przykład AutoScreenRecorder.
Od biedy zdaje się że nawet FRAPSem możesz przechwytywać desktop.

[#6] Re: program do prezentacji

@JaCoP, post #4

A co z darmowym Impress z OpenOffice?

Z komercyjnych to przychodzi mi do głowy Pinnacle Studio http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/uk/Home/ , Ulead http://www.ulead.com/runme.htm

[#7] Re: program do prezentacji

@JaCoP, post #1

To czego potrzebujesz to wspomniany już Impress z pakietu Open Office. Po wykonaniu prezentacji klikasz na Plik -> Eksportuj i do wyboru masz między innymi Macromedia Flash (.swf), PDF itd.

[#8] Re: program do prezentacji

@JaCoP, post #2

JaCoP napisał(a):

> wygooglałem, że Scala istnieje i ma się dobrze! Tylko to już
> mocno komercyjny soft...

A kiedyś nie był?

[#9] Re: program do prezentacji

@JaCoP, post #1

Darmowe programy do tworzenia prezentacji na PC - każdy pakiet biurowy, oprócz tego np:
http://www.darmoweprogramy.org/programy/prezentacyjne.php
[#10] Re: program do prezentacji

@GumBoy, post #8

Był, był. Ale teraz widzę, że głównie duże projekty "ogarnia".

Dzięki wszystkim za cenne uwagi. Teraz próbuję po trochu każdej propozycji i szukam dogodnego dla siebie narzędzia. O efektach napiszę. Duże wrażenie zrobił na mnie Keynote od firmy Apple. Jakoś do tej pory go nie tknąłem, a moim zdaniem łyka powerpointa na śniadanie .

Ostatnia modyfikacja: 16.12.2009 00:01:09
[#11] Re: program do prezentacji

@JaCoP, post #10

JaCoP napisał(a):

> Był, był. Ale teraz widzę, że głównie duże projekty "ogarnia".

O rly?
Mi się wydaje, że to zawsze był komercyjny program.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem