[#1] laptop, windows 7 i problem z kursorem
Witam!
Kupiłem laptlopa MSI cx600 i mam zaisntalowanego windowsa 7 (legal). Kiedy piszę na forum, wordzie, office, na gg to kursor sam przeskakuje cofa się tak jak poniżej w zdaniu zostawiłem żeby pokazać. Czasem o dwie linie do góry , czasem strona sie zamknie. Wkurza mnie to, a w Internecie nic konkretnego nie znalazłem. Na szkolnym Acerze z vista tez sie tak robiło. Jest na to rada. Laptop ma wadę, czy to wina windowsa?

Kupiłem laptl)opa MSI cx600 i mam zaisntalowanego windowsa 7 (lega

[#2] Re: laptop, windows 7 i problem z kursorem

@ender, post #1

Przed pisaniem wyłączaj touchpad.
[#3] Re: laptop, windows 7 i problem z kursorem

@ender, post #1

Sprawdź ustawienia czułości touchpada - pewnie zahaczasz o niego w trakcie pisania, bo jest w mało neutralnym miejscu.

[#4] Re: laptop, windows 7 i problem z kursorem

@kmilota, post #2

#2 # 3
A jak to zrobić? W menadżerze urządzeń patrzyłem i nic takiego nie widziałem (chodzi o czułość lub wyłączanie).

[#5] Re: laptop, windows 7 i problem z kursorem

@ender, post #4

Zainstaluj sterownik od producenta, będzie miał odpowiednie opcje.

[#6] Re: laptop, windows 7 i problem z kursorem

@lord_spider, post #5

Sprawdzam jak się pisze po ściągnięciu automatycznych aktualizacji ze strony MSI i jak na razie wszystko działa bardzo dobrze, jak ręką odjął. No jestem w szoku nic mi nie przeskakuje cudo tak powinno być od razu.
Kmilota i Lord_spider dzięki za pomoc, chyba już po problemie. Automatic update nieźle to wykombinowali.

Ostatnia modyfikacja: 15.12.2009 20:19:26
[#7] Re: laptop, windows 7 i problem z kursorem

@ender, post #6

Problem prawie znikł, więc dla świętego spokoju wyłączyłem jeszcze touch pada ( i tak używam myszki).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem