[#1] www.testnaiq.pl
Przestrzegam przed tym "testem na naiwnego"...

Z czystej ciekawosci kliknalem w jakis odnosnik na ta stronke.
Brzmi ciekawie "test na IQ" , prawie jak jakis rzadowy program walki z ulomnoscia.

Mowie sobie "o jakis profesjonalny test na IQ ;)". Sa nawet statystyki, tabelki itp. ecie-pecie.
No to ziuuu i jadziem go... klikam w kolejne bezsensowne ikonki i tak po chwili sobie mysle:

nie pamietam juz kiedy ostatni raz cos takiego robilem i straszna skleroze mam, problemy z koncentracja itp... ale widze, ze test na IQ, na ktory ma sie okragla godzine rozwiazalem w doslownie w 3 minuty. Chyba jestem geniuszem . No to pora sprawdzic wyniki...
klikam a tu ZONK... wyslij SMS'a. Hmm... szybka decyzja.... no to zaraz wysylam sms'a.... ale zaraz STOP... ile to kosztuje 2zl, 3zl, 4zl... + Vat ?
No to klikam szybciutko w "regulamin" i.... Szok

http://testnaiq.pl/Test.na.IQ.sprawdz.swoja.inteligencje-pomoc.htm

Ogolnie z tego steku prawniczych bzdur wyszlo, ze... jakis Hujek (przepraszam mialo byc Wujek) znowu probuje dorobic sie na naiwnych lub "za szybkich w klikaniu".
Brakuje tez ostatniego punktu regulaminu

"Administrator ma prawo zwinac swoj interes, tak szybko, jak tylko wieksza grupa internautow zobaczy, ze to kolejna kiepska proba wyludzania pieniedzy"
[#2] Re: www.testnaiq.pl

@selur, post #1

No ale gdzie jest problem? Masz wyraźnie określone ile to kosztuje... A jak jesteś głupi i wysyłasz to twój problem :)
[#3] Re: www.testnaiq.pl

@madman15, post #2

Też rozwiązałem podobny test ( jakiś rok temu), pisali że warto sie sprawdzić bo test jest euro i są statystyki (można porównać z innymi jakim sie jest debeściakiem). Jak mi wyszło żeby wysłać sms i jaki jest koszt (19 PLN (23,18) PLN z VAT) to sie jeszcze zastanawiałem, ale jak doczytałem w regulaminie że:

W celu uzyskania wyniku Testu IQ w Serwisie należy wysłać 2 SMS.

To już odpuściłem. Jeleniem jest nie tylko ten co wyśle SMS'a, ale każdy kto wogóle straci czas na rozwiązywanie testu, a dopiero na jego końcu zostanie poinformowany że wyniku nie zobaczy jak nie zapłaci...

[#4] Re: www.testnaiq.pl

@kjb, post #3

Czyli mozna powiedziec ze z wyniku tego testu Wasze IQ jest naprawde wysokie. Ci z niskim pewnie wyslali te eSeMeSy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem