[#1] AmiSpotkania - co można
Na pewnym zaprzyjaźnionym portalu odkryłam właśnie co może prawdziwy amigowiec na spotkaniach amigowych ,
np. Może podejść do morphosowca i obejrzeć jego system. Przy czym może ewentualnie udzielić pochwały "Bardzo ładny system".

Może powinien powstać regulamin jak powinien się zachowywać Najprawdziwszy Amigowiec a jak Mosista. Czy powinien się objadać struclami w trakcie spotkania?

Oto punkt pierwszy:
morphosowiec stając przed obliczem Amigowca powinien mieć wygląd lichy i durnowaty, tak aby swym sprawy pojmowaniem nie peszyć Amigowca.

[#2] Re: AmiSpotkania - co można

@flea, post #1

MOSowca na Amispotkaniu może spożywać struclę jedynie pod warunkiem, że będzie stara, czerstwa i pokryta pleśnią (o błękitnym odcieniu oczywiście). ;)

Ostatnia modyfikacja: 11.02.2010 21:56:10
[#3] Re: AmiSpotkania - co można

@flea, post #1

Mosista w obliczu najjaśniejszej najprawdziwszej Amigi oraz jej wyznawców ma obowiązek uklęknąć i pokornie dać się spoliczkować, na znak uznania swojej niższości.

[#4] Re: AmiSpotkania - co można

@flea, post #1

Ten idiota z execa znów o Amigowej czystości rasy.
Mosista powinien skakać po piwo do sklepu na spotkaniach amigowych.

[#5] Re: AmiSpotkania - co można

@QkiZ, post #4

W ustach mosisty powinno się umieścić nadgryzione jabłko. Mosista winien być zgarbiony, wyrażać swoim wzrokiem (bo mówić nie może z jabłkiem w mordzie) żal i skruchę za to kim jest.

[#6] Re: AmiSpotkania - co można

@QkiZ, post #4

No to pojechałeś po bandzie tym avatarem.

[#7] Re: AmiSpotkania - co można

@Leon, post #6

Moim zdaniem całkiem trafna karykatura.

[#8] Re: AmiSpotkania - co można

@Kokos, post #7

trafne to mało powiedziane.
I jaka karykatura?

Że tak powiem : Bardzo dobrze.

[#9] Re: AmiSpotkania - co można

@flea, post #8

Co w tym dobrego widzisz, że kogoś publicznie obrażają?
A jak Ty byś się poczuła na miejscu tej osoby teraz?
[#10] Re: AmiSpotkania - co można

@Leon, post #9

Uważam, że Charlie Chaplin nie miał by nic przeciwko. W końcu luzakiem był.

[#11] Re: AmiSpotkania - co można

@parallax, post #10

ok, racja

[#12] Re: AmiSpotkania - co można

@Leon, post #9

1. Kolo zbiera plony tego co zasiał
2. Kolo na exec.pl napisal ze nawet go to cieszy
3. Obraza to to jeszcze nie jest
4. Że komuś grzywkę i wąsik domalowano to jeszcze nie obraza
5. Że komuś się może kojarzyć z Czeplinem to jego problem
6. Jak ktoś na dźwięk słowa Czeplin dostaje drgawek to tym bardziej jego problem
7. Celny przytyk nie jest zły
8. Uważasz, że satyra jest be? Nie dość, że brakuje Tobie dystansu, to jeszcze masz zapędy ograniczania wolności słowa

I wuj

Ostatnia modyfikacja: 12.02.2010 17:38:47
[#13] Re: AmiSpotkania - co można

@parallax, post #10

Zgadzam się z przedmówcą.
Myślę, że niewinny żarcik QkiZa nie został źle odebrany. Wszakże Charlie Chaplin wielkim aktorem i komikiem był.

[#14] Re: AmiSpotkania - co można

@Kokos, post #12

Bardzo proszę SirLeo, zeby łaskawie się odpie#@$ od mojego avataru.

Dziękuję.

// No i gratulję postawy Leo. Ingerencja w czyjeś treści na portalu przypomina Tuskowe zapędy. Przepraszam ale kto nagle decyduje jakie avatary mozna wgrywac a jakich nie? Jakich jeszcze nie mozna wgrywac? Moze jest jakas lista zalecanych?

Ręce opadają. Jak się nudzisz to znajdz sobie inne zajęcie.

Ostatnia modyfikacja: 12.02.2010 17:47:59
[#15] Re: AmiSpotkania - co można

@Kokos, post #12

Co jeszcze mamy poblokować? Bawic się w kotka i myszkę nie będziemy. Obaj dostaliście upomnienie na maila, następnie będzie ban.

[#16] Re: AmiSpotkania - co można

@Kokos, post #14

Zgodnie z regulaminem (pkt 14.) mogę cię normalnie usunąć z serwisu, a za wulgaryzmy względem mnie (admina) nawet tym bardziej.

[#17] Re: AmiSpotkania - co można

@SirLEO, post #15

Ale z jakiej paki? Skad nagle mielismy wiedziec ze nie mozna wstawiac czyichs twarzy w avatar?? a moze tylko modyfikacji?

[#18] Re: AmiSpotkania - co można

@SirLEO, post #16

No to fajjnie ze mozesz bez powodu usuwac ludzi ktorzy sie tobie nie podobaja, gratuluje...

jakie wulgaryzmy przepraszam poszly tutaj w twoja strone?

[#19] Re: AmiSpotkania - co można

@Kokos, post #14

Bardzo bym nie chciał by SirLEO dostał wezwanie do sądu tylko dlatego, że jedna czy druga osoba wgrywa takie treści. Czy Ty chcesz? Zastanów się i poszukaj w sieci czy w Polsce i wg polskiego prawa za takie treści odpowiada przed sądem użytkownik czy właściciel strony.

[#20] Re: AmiSpotkania - co można

@grxmrx, post #19

czy slyszales o czyms takim jak satyra? za to nie idzie sie do pierdla.

[#21] Re: AmiSpotkania - co można

@Kokos, post #20

No i wątek się rozrósł w dobre ;)

Ten post z odpowiedziami został przeniesiony do działu Rzeźnia
[#22] Re: AmiSpotkania - co można

@Kokos, post #20

kara musi być.

Mój Spock...

[#23] Re: AmiSpotkania - co można

@flea, post #22

Sir Leo bądź miłościw i oddaj nam nasze avatarki. Obiecujemy poprawę. :(

[#24] Re: AmiSpotkania - co można

@flea, post #23

Co do avatara. Na potalu exec ukazała się grafika (karykatura??) osoby świętej z wklejoną twarzą Konrada Bielskiego. Dlaczego to nie zostało usunięte, przecież to może obrażać czyjeś uczucia religijne.

[#25] Re: AmiSpotkania - co można

@pampers, post #24

Bardzo rezolutnie Leo. Wywaliłeś wszystkie avatary, brawo!! :D Ale akcja dywersyjna wyszła. Nie tak miało być ;) Zostałem okrzyknięty mosistą. To tak jakbym dostał w gębę

[#26] Re: AmiSpotkania - co można

@QkiZ, post #25

Za takie niemądre "dowcipy" można solidnego bana przy okazji zarobić. Myślę, że powinieneś przemyśleć swoje postępowanie. PPA to nie piaskownica do Twojej zabawy.

Ostatnia modyfikacja: 12.02.2010 22:30:12
[#27] Re: AmiSpotkania - co można

@pampers, post #24

My (redakcja PPA) nie mamy nic do tego co zamieszczane jest na eXecu i jak tam jest traktowane. Nie widziałem tego co piszesz, jakbym zobaczył to pewnie bym się poczuł obrażony i zgłosił sprawę gdzie trzeba. Na szczęście rzadko tam zaglądam. A nie życzę sobie aby tutaj obrażano uczucia Polaków, moja rodzina dużo przeszła w czasie wojny, jak pewnie też wielu innych użytkowników PPA.
Jak chcecie coś manifestować w ten sposób to wstawiajcie sobie gdzieś indziej, np. na eXecu, tam najwięcej zyskacie.
To nie jest też pierwsza tego typu akcja tutaj. Jednak poprzednicy byli rozsądniejsi, zrozumieli swój błąd i się szybko wycofali.

Sprawa jest rozpatrywana, ale widzę, że się nie zanosi na szybkie jej zamknięcie.

[#28] Re: AmiSpotkania - co można

@QkiZ, post #25

Nikt nie wywalił żadnych avatarów, zostały tylko tymczasowo zmienione prawa do odczytu katalogu na serwerze (dlatego jest kod błędu 403 a nie 404), wszystkie pliki na serwerze jak były tak i są.

[#29] Re: AmiSpotkania - co można

@Grzegorz Kraszewski, post #26

Za takie niemądre "dow****" można solidnego bana przy okazji zarobić. Myślę, że powinieneś przemyśleć swoje postępowanie. PPA to nie piaskownica do Twojej zabawy.

Już napisałem co zrobiłem i nie uważam żeby było to coś złego. Nieco dystansu.

Nie widziałem tego co piszesz, jakbym zobaczył to pewnie bym się poczuł obrażony i zgłosił sprawę gdzie trzeba.

A co takiego napisałem. Chyba chodzilo o avatara a nie to co napisałem. To właśnie dzięki takim reakcjom można się poczuć jak w przedszkolu: prose pani, a XXX mnie przezywa

A nie życzę sobie aby tutaj obrażano uczucia Polaków, moja rodzina dużo przeszła w czasie wojny, jak pewnie też wielu innych użytkowników PPA.

Moim zdaniem zagalopowujesz się. Nie jestem nazistą

Sprawa jest rozpatrywana, ale widzę, że się nie zanosi na szybkie jej zamknięcie.

To jakieś zamknięte obrady

Ostatnia modyfikacja: 13.02.2010 12:29:45
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem