[#1] Kawały o Amidze
Was też prześladowano w erze gdzie nikt jeszcze nie miał komputera a Wy mieliście i to Amigę?

Pamiętam jak kumple mi dokuczali....
I nawet walili kawały głupie typu:

Przychodzi Jasiu do szkoły i płacze..Pani mu na to Jasiu co jest?
-Rodzice kupili mi Amigę....Co ja im zrobiłem??

pffffff :)

[#2] Re: Kawały o Amidze

@bombermax, post #1

Mnie kumpel dokuczał, tak:

Chcesz mieć przyjaciółkę za pieniądze? Co to za przyjaciółka? Jak za pieniądze to pani o lekkich obyczajach.

Nadmienię, że natenczas nie miałem Amigi.

[#3] Re: Kawały o Amidze

@bombermax, post #1

Ja nie pamiętam żartów, ale pamiętam otwartą wrogość do Amigi. W takim "Gamblerze" na przykład bardzo się cieszyli, że na ECTS 1995 nie było prawie nic dla Amigi. Niejaki pisarz fantasy J. Piekara, który udzialał się w kilka pismach o grach, też za Amigą nie przepadał.

[#4] Re: Kawały o Amidze

@bombermax, post #1

Mi nie dokuczali, bo Amigę zawsze starałem się pokazać z jak najlepszej strony. W czasach kiedy miałem A500 pececiarze bardzo zazdrościli amigowego Deluxe Painta :)

[#5] Re: Kawały o Amidze

@Nightmare777, post #4

Wchodzi facet do komputerowego, patrzy, a tam Amiga.

[#6] Re: Kawały o Amidze

@parallax, post #5

... miga.

Tak brzmi prawdziwe zakończenie tego kawału.

[#7] Re: Kawały o Amidze

@bombermax, post #1

Spróbowali by się śmiać. Jak miałem A500 to było około 1993 roku i nikt praktycznie nie miał kompa. Chyba jedna, czy dwie osoby miały pegasusa, ale gdzież tam pegazusowi do grafiki i gier na amisie.

Śmianie się == szlaban na mortal kombat i street fighter 2 przez tydzień co najmniej

A tak serio, to pamiętam, że wpadało do mnie 3-4 osoby, był brat, ja i zażynaliśmy SF2 i MK/MK2 całymi dniami (jak nie graliśmy w tym czasie w nogę na boisku).

Jedyne kawały jakie czytałem o PC/Ami/C64/Atari, to w sekret serwisie w super supery widziałem. ok, racja

edit: Tomski, który to tier gearu char. z Twojego avatara?

Ostatnia modyfikacja: 24.02.2010 16:43:12
[#8] Re: Kawały o Amidze

@PopoCop, post #3

>Niejaki pisarz fantasy J. Piekara, który udzialał się w kilka pismach o grach, też za Amigą nie przepadał.
a ja tak Piekarę lubię i czytam... Jak pojadę na konwent i Piekara będzie to zapytam o Ami :D

[#9] Re: Kawały o Amidze

@niedziel, post #7

> edit: Tomski, który to tier gearu char. z Twojego avatara?

Wiesz, że nie wiem:D. Jakoś nie przykładałem wagi do tierów. Nigdy nie wiedziałem co i jak z nimi. Nie grałem, aż tak dużo w Wow aby się tym interesować. Dużo to mam na myśli po 4-10h codziennie:). Praktycznie to grałem w Wow od kwietnia 2005 do czerwca 2009 z przerwami. Choć wiadomo chciało się mieć jak najlepszy sprzęt. Teraz, niestety nie gram a to jedynie z braku czasu. Z chęcią bym popykał od czasu do czasu. A jak chcesz zobaczyć tą postać to zwie się Okruszek, http://www.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Earthen+Ring&cn=Okruszek , ma chyba już troszkę lepsze rzeczy od tego zestawu na avatarze.

[#10] Re: Kawały o Amidze

@flea, post #8

ooo Flea wybierasz się m oże na Tricon 2010 może ?

[#11] Re: Kawały o Amidze

@Dorrr, post #10

Cieszyn to trochę za daleko... :(
szybciej do Lublina pojadę.

[#12] Re: Kawały o Amidze

@Dorrr, post #10

Łoł, dzięki za newsa, nie wiedziałem o tym...

http://tricon.info/?page_id=19&lang=pl

Wypadało by się wybrać, to prawodopodobnie największy event jaki będzie w moich stronach, EVER ;)
Pomijając koncert Budki Suflera na rynku, kiedy to Cugowski się odgrażał że przestanie grać, jeśli ludzie nadal będą "kamerować" jego występ z okien...

[#13] Re: Kawały o Amidze

@Shoonay, post #12

No nie gadaj? Odgrażał się? Żałosny koleś.

[#14] Re: Kawały o Amidze

@parallax, post #13

Wiadomo, primadonna...
To było gdzieś tak koło 1999 roku, nie pamiętam, nie byłem...
Dziś by się dopiero ucieszył, kiedy rynek jest cały "okamerowany"
http://www.cieszyn.pl/_kamera/
http://ogladajcieszyn.pl/

[#15] Re: Kawały o Amidze

@flea, post #11

No tak Falcon tam w Lublinie macie, czasem ktoś tam od nas jeździ :)
A Tricon polecam będzie duża impreza :) od nas goni 30 osób, ekipa większa niż na Norcon.

[#16] Re: Kawały o Amidze

@bombermax, post #1

Kto by śmiał - w technikum, w samej mojej klasie było nas 4, w całej szkole kilkudziesięciu, do tego mój wychowawca z jego wypasioną Amigą 500+, którą parę razy przynosił do szkoły, żeby prezentować programy do wspierania nauki przedmiotów technicznych (ach te niezapomniane programiki do liczenia przekładni, rysujące kółka zębate itd... aż łezka w oku się zakręciła).
Na informatyce było podobnie - Amigowcy rządzili i wyznaczali "trendy" w programowaniu "multimedialnym" ;) - ale to naturalne, gdy wykładowca C/C++ itd. jest amigowcem, wtedy poprzeczka postawiona jest wysoko (dla PCtowców ;) bo dla posiadacza Ami wrzucenie jakiegoś obrazka i muzyczki do programu to pestka).

Ostatnia modyfikacja: 25.02.2010 17:07:27
[#17] Re: Kawały o Amidze

@bombermax, post #1

Widzę, że nikt nie przypomniał klasycznego:

"Kiedy Amiga jest szybsza od peceta?"
"Gdy dobrze obciążona kamieniami spada z mostu do rzeki."

[#18] Re: Kawały o Amidze

@Dorrr, post #15

Amigi też bierzecie? ;)

[#19] Re: Kawały o Amidze

@Grzegorz Kraszewski, post #17

HAHA dobre :P przypomniałeś mi OK

[#20] Re: Kawały o Amidze

@bombermax, post #1

Może nie o Amidze ale też dobre

http://video.google.pl/videoplay?docid=-4245506922063430176&ei=kvcUS5uzIp3a2gKQtoiTDw&q=dow****+o+komputerach&hl=pl&client=firefox-a#
[#21] Re: Kawały o Amidze

@Shoonay, post #18

no nie sądzę chyba że swoją efi zabiorę :D

[#22] Re: Kawały o Amidze

@Dorrr, post #21

Mały pececiarz protestuje:

- Ja nie chcę na karuzelę
- Nie gadaj, wsiadaj do betoniarki

Usłyszał od ojca.

[#23] Re: Kawały o Amidze

@aMifan, post #22

Przychodzi baba do lekarza:
Lekarz: - Co pani dolega?
Baba: - A miga mi coś tam.

Z któregoś tam numeru Secret Service zapamiętałem fragment wierszyka o Doom'ie na Amigę:

Pięć dyskietek naraz wsadził
Doomny z siebie zatarł ręce
Komunikat go usadził
"Nie odpalisz na tym sprzęcie"

...

Amigowiec nasz kochany
Zatarł stację, przegrzał RAMy
Nawet korbą jak zakręcił
Nie przybyło mu pamięci.

Amigowcze!
Nie rżnij głupa.
Doom nie chodzi
No i dupa.

Brutalne to dość

Ostatnia modyfikacja: 02.03.2010 11:06:05
[#24] Re: Kawały o Amidze

@Nightmare777, post #23

Mnie zawsze miażdżył wierszyk:

Comodore z klawiszami w kształcie rąbów, używane tylko przez jaskiniowych głąbów

[#25] Re: Kawały o Amidze

@bombermax, post #1

Widze ze wszyscy zapomnieli o klasyku z tego gatunku, wiec dla przypomnienia...

http://www.changeit.ppa.pl/temp/gravedigger.jpg

:)
[#26] Re: Kawały o Amidze

@bombermax, post #1

Akurat u mnie nikt się nie śmiał, bo każdy miał Amigę, tylko jeden nerd miał PC.
Potem trochę pozmieniali na pecety, ale się cieszyli i nie dziwili że nawet Quake wyszedł, a nerd robił wielkie oczy.

Ostatnia modyfikacja: 10.03.2010 17:04:05
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem