[#1] Ukrywanie nicków kupujących na Allegro
Wiem Allegro samo ZŁO
Ale sam przyznaję się do podpatrywania wyników aukcji z naszego światka; taka głupia ludzka ciekawość co kto kupił, co sprzedaje, za ile, itd.
Teraz źródło ploteczek wyschło

Szkoda....
[#2] Re: Ukrywanie nicków kupujących na Allegro

@stachu100, post #1

zrobili to wzorem ebay. może i słusznie.
[#3] Re: Ukrywanie nicków kupujących na Allegro

@stachu100, post #1

Pierwsza i ostatnia litera nicka się wyświetla, więc stałych bywalców kategorii Amiga i innego sprzętu z epoki można rozpoznać.
[#4] Re: Ukrywanie nicków kupujących na Allegro

@quaint, post #2

niekoniecznie słusznie.. dlaczego?

Już odpowiadam na swoim przykładzie.

Kupiłem nowy TV 14 od gościa. Co się okazało przyszedł uszkodzony. Wysłałem ponad 2 tygodnie temu do niego a gościu co kilka dni ściemnia że niedługo wyśle. Sprzedał tych TV 15 sztuk. I teraz chciałbym zasięgnąć opinii innych kupców czy też mieli takie przeboje i jakie warunki gwarancji oni dostali od niego... i jak mam to zrobić? dupa w krzakach!

owszem być może wysyłając do nich zapytanie bym ich nachodził.. ale.. boty wysyłają dziesiątki więcej spamu na ich pocztę.....

[#5] Re: Ukrywanie nicków kupujących na Allegro

@bombermax, post #4

Zgadzam się z Bombermax. Miałem podobną sytuację: klientka sprzedawała karty microSD. Do mnie dotarła uszkodzona, kontrahent zaczął coś kręcić i to skontaktowałem się z innymi aby sprawdzić czy też zostali oszukani. Okazało się, że 3 na 4 osoby dostały uszkodzoną kartę. Moim zdaniem pomysł do dupy.

[#6] Re: Ukrywanie nicków kupujących na Allegro

@QkiZ, post #5

Dokładnie. Miałem podobny problem jak kupowałem pendriva 32GB. Teraz nawet nie mogę ostrzec innych potencjalnych kupujących przed trefnym towarem.

W/g mnie ten pomysł jest niedobry.
[#7] Re: Ukrywanie nicków kupujących na Allegro

@stachu100, post #1

Teraz pasowałoby aby wszyscy allegrowicze zmienili (oczywiście wiemy, że póki co takiej możliwości nie ma) sobie nicki i dodali na początku i na końcu kropkę, wtedy to już całkiem byłoby anonimowo na aukcjach ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem