[#1] Pytanie o SCSI
Witam. Od 7 lat leży mi w domu skaner scsi. Scanmaker E6. Ze 2 lata temu kupiłem sobie na aukcjach WOŚP za złotówkę kontrole SCSi do PC AHA-2940AU. Podpoiłem go dziś do PC pentium II 400mhz z win 98 i kontroler ruszył. Wygląda na sprawny. Pytanie moje jest takie jak to ze sobą połączyć Kontroler + Skaner. Oglądałem na allegro kable ale bladego pojęcia nie wiem co kupić i co się do tego nadaje.

Jeszcze jedno pytanie. Co sądzicie o tym skarze? Jest to jakiś badziew czy w miarę przyzwoity sprzęt?
[#2] Re: Pytanie o SCSI

@Dariusz Tolsdorf, post #1

Stary, duży, głośny i powolny (skan A4 w 600DPI w jakieś 3 min., w 300DPI 40-50sekund), nagrzewanie i start zawsze mnie dobijał - nie tylko zdążysz zaparzyć kawę, ale również ją wypić, zanim skończy skanować pierwszą stronę. WinXP rozpoznaje i instaluje go z kopyta (wbudowane sterowniki do niego w systemie). Odwzorowanie kolorów niezłe a po zabawie z ustawieniem profilu ICC bardzo dobre... do czasu, aż nie padnie prowadzenie lampy.
A i NIGDY, PRZENIGDY nie próbuj skanować w 1200DPI - grozi ciężką kurwicą. ;)
Tyle z moich doświadczeń z Microtek ScanMaker E6.

[#3] Re: Pytanie o SCSI

@APC74, post #2

Czy mi się wydaje czy są stery do Amigi dla tego skanera?

Ostatnia modyfikacja: 08.03.2010 21:23:10
[#4] Re: Pytanie o SCSI

@APC74, post #2

czy ten kabel się nada do połączenia?

http://allegro.pl/item950470335_kabel_scsi_50pin_50pin_dl_1_8m.html
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem