[#1] Kaleki pies, chodzi jak człowiek
http://www.gadu-gadu.pl/5417731946803352048

[#2] Re: Kaleki pies, chodzi jak człowiek

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #1

Wszystko jasne. Właścicielka psa jest nauczycielką.

[#3] Re: Kaleki pies, chodzi jak człowiek

Jak przeczytałem komentarze pod tym filmikiem to załamałem ręce nad ludzką głupotą.
Zamiast rozwodzić się nad “dobrocią” pani i “cudownością” pieska, komentujący powinni się mocno w łeb palnąć i przyjrzeć się uważniej jak tragicznie ten pies się porusza.
Każde zwierzę (człowiek również) ma układ mieśniowo - szkieletowy predystynujący je do poruszania się w określonej pozycji (z jakimiś tam dopuszczalnymi odchyłkami).
Taka pozycja dla psa jest całkowicie nienaturalna i widać to po sposobie poruszania się tego zwierzaka.
Można było to rozwiązać znacznie lepiej, brak przednich łap skompensować lekkim podwoziem kołowym (zakładanym w formie kamizelki), wtedy tylne łapy pracowałyby względnie normalnie.
Plus dla “pani” za to, że zwierzaka nie odtrąciła, ale duży minus za to, że zrobiła z niego taki cyrk.
[#4] Re: Kaleki pies, chodzi jak człowiek

Biedny jego kręgosłup :(

[#5] Re: Kaleki pies, chodzi jak człowiek

http://tvp.info/informacje/polska/wiezienie-za-wyrzucenie-psa-przez-okno/1471885/wyrzucil-labradora-z-3-pietra/1472090

[#6] Re: Kaleki pies, chodzi jak człowiek

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #5

Jak bardzo trzeba mieć zryty beret, aby na własny post z linkiem odpowiadać kolejnym postem z linkiem?
[#7] Re: Kaleki pies, chodzi jak człowiek

@przemysław, post #6

To też labrador, to miałem zakładać nowy wątek?

[#8] Re: Kaleki pies, chodzi jak człowiek

@Katiria, post #4

Katiria napisał(a):

> Biedny jego kręgosłup :(

Jak od małego jest wygimnastykowany to go raczej tylko tylnie łapy bolą z przemęczenia.

A co powiesz o jej kręgosłupie? :)
http://www.youtube.com/watch?v=Vpp0Q2SaC7Q

[#9] Re: Kaleki pies, chodzi jak człowiek

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #7

Ale po co te linki wklejasz? Ja takich wiadomości prawie codziennie czytuję po kilka - i to gorszych niż wyrzucenie psa z 3-go piętra - tak że miałbyś zapas na parę wątków co najmniej - ale nie widzę powodu, żeby każdą z nich wklejać na forum...
[#10] Re: Kaleki pies, chodzi jak człowiek

@snajper, post #9

Bo na gadaczu nie można. Jak Ci przeszkadza to nie czytaj.

BTW. W drugim linku nie trzeba czytać, bo jest film z TVP.

Ostatnia modyfikacja: 19.03.2010 17:06:48
[#11] Re: Kaleki pies, chodzi jak człowiek

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #10

] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [ napisał(a):

> Bo na gadaczu nie można. Jak Ci przeszkadza to nie czytaj.
>
>
Dla mnie to kompletnie nie ma znaczenia - choć tak po prawdzie to pod spam podpada - bo forum nie moje. Chciałem tylko poznać przyczynę/cel notorycznego zasypywania go podobnymi linkami (no i już poznałem - bo na gadaczu nie można).
[#12] Re: Kaleki pies, chodzi jak człowiek

@snajper, post #11

Chyba nie wiesz co to jest spam. W moje wątki nie musisz zaglądać.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Spam

[#13] Re: Kaleki pies, chodzi jak człowiek

@snajper, post #11

Od tego jest ten dział tak??

[#14] Re: Kaleki pies, chodzi jak człowiek

@arti4-92, post #13

Wiesz, co innego jest napisać posta "na dowolny temat", o jakiejś konkretnej treści, a co innego rzucać samymi linkami. Może tak zaczniemy pisać posty wymieniając się linkami, będzie fajnie wtedy. :P
[#15] Re: Kaleki pies, chodzi jak człowiek

@snajper, post #14

snajper napisał(a):

> Wiesz, co innego jest napisać posta "na dowolny temat", o
> jakiejś konkretnej treści, a co innego rzucać samymi linkami.

Mamy XXI wiek i specjalnie dla Ciebie [wysłano z (---.opera-mini.net)] i jeszcze kilku osób, którym się nudzi w pracy, a mają zablokowany dostęp do stron w tym też youtube nie będe wklejać zawartości stron i przepisywać treści całego filmu.

> Może tak zaczniemy pisać posty wymieniając się linkami, będzie
> fajnie wtedy. :P

Na forum już są takie wątki oczywiście tematyczne i nie mam nic przeciwko.

[#16] Re: Kaleki pies, chodzi jak człowiek

@przemysław, post #6

Jak bardzo trzeba mieć zryty beret aby wyzywać ludzi od zrytych beretów?

Nazwa tego działu mówi wszystko, można pisać co się chce i o czym się chce póki się nikomu nie ubliża, więc jak już się czepiacie, to może wskażecie od razu co takiego działa na waszą urażoną dumę?

[#17] Re: Kaleki pies, chodzi jak człowiek

@rafgc, post #16

@rafgc:
Widzę, że masz kłopoty z rozumieniem tekstu pisanego.
Zdanie: “Jak bardzo trzeba mieć zryty beret, aby na własny post z linkiem odpowiadać kolejnym postem z linkiem?” jest pytaniem, a nie stwierdzeniem faktu. W związku z tym nie ma mowy o wyzywaniu kogokolwiek.
Na tak postawione pytanie, osobnik do którego zostało skierowane może odpowiedzieć np. “Wogóle nie mam zrytego beretu, po prostu nie znam zasad Hyde Parku”.
Nadmienię, że odpowiadanie na własny pusty post (bez treści) z linkiem do filmu, kolejnym pustym postem (bez treści) z linkiem do kolejnego filmu jest w moim mniemaniu kretyńskie.
Nazwa tego działu oznacza, że jest to dział forum poświęcony rozmowom na każdy nie związany z tematyką portalu temat. Z tymże, aby trzymać się pewnych zasad netykiety i jakiejś tam logiki, to w temacie nazwanym “Kaleki pies, chodzi jak człowiek” powinien być poruszany właśnie ten temat (lub zbliżony), a nie inny. Link do kolejnego filmiku odnośnie psa wyrzuconego przez pijanego gościa przez okno ma się do tego nijak. Tłumaczenie, że i tu i tam był labrador jest głupie i może oznaczać że postujący jest spamerem wklejającym linki bez ładu i składu gdzie popadnie.
Co do Twojego pytania: “Jak bardzo trzeba mieć zryty beret aby wyzywać ludzi od zrytych beretów?”, nie mogę Ci odpowiedzieć bo póki co nikt jeszcze nie został zwyzywany.
Jeśli natomiast chcesz skierować to pytanie bezpośrednio do mnie, sformułuj je poprawnie i możesz mi go zadać. Zaręczam, że Ci odpowiem.

[#18] Re: Kaleki pies, chodzi jak człowiek

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #8

Skolman, skąd w “vegusiu” tak nikła empatia (vide Twój post nr 8 )? Ostatnio miłośnicy roślinek brak empatii zarzucali miesożercom, a tu takie kwiatki.

Ostatnia modyfikacja: 21.03.2010 21:43:54
[#19] Re: Kaleki pies, chodzi jak człowiek

@przemysław, post #18

> Skolman, skąd w “vegusiu” tak nikła empatia (vide Twój post nr 8 )?

Dobrze napisałem. W przeciwieństwie do Ciebie z psa bym nie robił totalnego kaleki.

> Ostatnio miłośnicy roślinek brak empatii zarzucali miesożercom, a tu takie kwiatki.

?

[#20] Re: Kaleki pies, chodzi jak człowiek

@przemysław, post #17

Post 6. Czyli prowokacja?

> Link do kolejnego filmiku odnośnie psa wyrzuconego przez pijanego gościa przez okno ma się do tego nijak. Tłumaczenie, że i tu i tam był labrador jest głupie i może oznaczać że postujący jest spamerem wklejającym linki bez ładu i składu gdzie popadnie.

Jak nie kojarzysz to masz problem.

Można było to rozwiązać znacznie lepiej, brak przednich łap skompensować lekkim podwoziem kołowym (zakładanym w formie kamizelki)

Z psa byś zrobił bezwładnego kalekę. Psu z drugiego filmu może taka kamizelka się przyda. Widziałem już psy po wypadku z kamizeką z kołami na dogomani.

BTW. Link do filmu, który jest na stronie:
http://youtube.com/watch?v=W2fO8Zvdb18

Ostatnia modyfikacja: 21.03.2010 22:58:59
[#21] Re: Kaleki pies, chodzi jak człowiek

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #20

@Skolman:

Dobrze napisałem. W przeciwieństwie do Ciebie z psa bym nie robił totalnego kaleki.

No jasne, a zwyrodnienia stawów i kręgosłupa na skutek poruszania się w niewłaściwej pozycji to pikuś.

?

To tylko dowodzi, że nie czytasz dyskusji w których bierzesz udział, a jedynie wklejasz kawałki tekstu z innych serwisów lub linki do filmów.

Post 6. Czyli prowokacja?

Nie, raczej kubeł zimnej wody na głowę. Taka terapia szokowa miała Cię uświadomić, że cierpisz na syndrom Copy’ego - Pasta.

Jak nie kojarzysz to masz problem.

Napisałeś tak, bo już nic innego do głowy nie przyszło?

Z psa byś zrobił bezwładnego kalekę. Psu z drugiego filmu może taka kamizelka się przyda.

Z logiką wypowiedzi to Ty jesteś mocno na bakier. Jeśli pies byłby bezwładnym kaleką, to znaczy że nie mógłby poruszać się o własnych siłach. Otóż właśnie z rzeczoną “kamizelką” mógłby się jak najbardziej poruszać, a w sensie pracy tylnich łap nawet względnie dla psa normalnie. Tak więc piszesz brednie. Ściągnięcie czasowe kamizelki być może zmusiłoby go do jakiegoś kuśtykania, ale “tymczasowego” i dlatego nie miałoby tak negatywnie długotrwałego wpływu na stawy.

Widziałem już psy po wypadku z kamizeką z kołami na dogomani.

No i to jest problem. Często tematy, które poruszasz widziałeś najczęściej na filmach i nie masz bladego pojęcia jak one w rzeczywistości wyglądają, jakie zależności nimi rządzą i jakie implikacje powodują.

Ostatnia modyfikacja: 22.03.2010 09:38:38
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem