[#1] Powrót Commodore
http://www.commodoreusa.net/index.html

Co o tym sądzicie ?

Info znalazłem na www.elektroda.pl w dziale "Co nowego?"

[#2] Re: Powrót Commodore

@cim, post #1

Parę lat temu było coś podobnego, tylko nie mogę sobie przypomnieć nazwy :( . Wyglądało jak kadłubek z laptopa ew. klawiatura multimedialna i miało bodaj że wbudowany emulator c64.

[#3] Re: Powrót Commodore

@cim, post #1

Ten kadłubek jest znany od dłuższego czasu. Wygląda dość obleśnie, gorzej niż niektóre produkty Mediona.
Nie wiem skąd, w niektórych głowach rodzą się pomysły, że gówniany produkt oznakowany zdewaluowaną i zgnojoną przez dawnego producenta nazwą chwyci na rynku.
Moim zdaniem takie żałosne działania u wielu osób wytwarzają tylko większy dystans wobec dawnych nazw/marek/logosów itp.
I jak prawie wszystko co się wiąże z takimi reanimacjami spod znaku czy to Commodore czy Amigi - mamy tutaj również żałosny website, poziomem przypominający giełdowe kserówki z lat dziewięćdziesiątych.
Z uwagi na całokształt tego co powyżej, przedsiębiorcy podejmujący takie działania to mentalne relikty. Zatrzymali się w rozwoju na pewnym etapie i nic już im chyba nie pomoże.
[#4] Re: Powrót Commodore

@cim, post #1

Odnoszę wrażenie, że gadaliśmy o nim na PPA w zeszłym roku(?) - w każdym bądź razie ostatnia fotka w galerii - ta, na której widać klapkę napędu optycznego wygląda bardzo znajomo.

[#5] Re: Powrót Commodore

@APC74, post #4

Ciekawe co z Natami.

[#6] Re: Powrót Commodore

@cim, post #1

Dla mnie padaka.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem