[#1] Klawiatura do a600 zewnętrzna
Witam serdecznie jestem nowy na tym forum i od piątku szukam po czałym necie i tu czy jest zewnętrzna klawiatura do tej a 600 amigi ponieważ chce ją wcisnąć do innej obudowy ta jest uszkodzona jakaś taką za grosze od kolegi odkupiłem ale by jej użyć w innej obudowie potrzebna klawiatura zewnętrzna jest nie będą ukrywał czytałem artykuł klawiatura na smyczy czy jakoś tak ale nie znam się na elektronice wcale więc szukam z myślą ze jest gotowe rozwiązanie więc proszę o pomoc jakieś linki za co z góry dziękuje

[#2] Re: Klawiatura do a600 zewnętrzna

@bos_kg, post #1

Większość interfejsów klawiatury A1200 powinna być kompatybilna z A600. Wtedy można użyc klawiatury PS/2 od PC.

Proponuje zapytać np. tu: http://efunzine.com/

[#3] Re: Klawiatura do a600 zewnętrzna

@strim, post #2

Dziękuje z góry za odpowiedz zapomniałem jeszcze zapytać czy zamiast stacji fdd dyskietek mogę podpiąć w to miejsce cd

[#4] Re: Klawiatura do a600 zewnętrzna

@bos_kg, post #3

Do A600 można podpiąć CD, ale nie do taśmy do której podłączony jest FDD ;). Na płycie głównej A600 znajduje się kontroler IDE ze złączem 2,5 cala. Należy kupić przejściówkę 2,5 - 3,5 cala, oraz kabelek do podłączenia zasilania.

Poza tym używanie CD bez dysku twardego nie jest zbyt wygodne, więc przy tej okazji warto się wyposażyć w dysk...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem