[#4]
Re: Śląski właściciel Amigi z możliwością podpięcia do monitora PC poszukiwany
@offca,
post #2
VSync jest, naturalnie, włączony.
W każdym razie, zarówno przy grze PALowskiej, jak i NTSC (VSync do 50 i 60 Hz odpowiednio, a nawet do 59,94 Hz próbowałem, bo monitor grzeczny i pozwala) co stały interwał (poniżej sekundy) obraz zatrzymuje się na mikroskopijny ułamek sekundy. Cholernie ciężko to dostrzec jak się gra, ale gdy się wpatruję, to jednak widać. Na pewno nie chodzi o to, że procesor nie wyrabia (C2D 2,8 GHz, obciążenie na poziomie 10-20%), zwłaszcza, że ten sam objaw mają też emulatory SNESa, Segi Genesis i tak dalej (więc właściwie w gre wchodzą właściciele czegokolwiek tego typu + vgabox). Sama gra czy demo są bez znaczenia, w niczym nie dane mi było doznać płynnego skrolowania. Oczywiście, natywne skrolingi pecetowe chodzą bez zarzutu.
Są generalnie dwie opcje - albo coś jest nie tak z kartą graficzną (GTX 260, być może któreś z tych zaawansowanych ustawień definiujących tryb wyświetlania jest nie takie jak trzeba w defaulcie do emulacji maszyn zależnych od częstotliwości wyświetlania, a za dużo tych opcji jest, żeby sprawdzać po kolei. Coś słyszałem w każdym razie, że nVidie od 8800 w górę mają problemy z emulacją tego typu), albo z monitorem. A ponieważ drugą opcję najprościej potwierdzić lub wykluczyć prawdziwą Amigą, powstał temat.
madman15: Aj, opłaty. Nie stać mnie chwilowo niestety. Chociaż może... na razie jednak wolałbym mój wariant. Mogę podnieść wynagrodzenie do dwóch browarów. Ewentualnie jakby ktoś z drugiego końca Śląska chciał jechać, to do trzech, ale należy udokumentować. ;)