[#1] PayPal - pytanie
Przymierzam się do założenia konta PayPal, czytam właśnie umowę i mam jedną wątpliwość.
W punkcie 3.7 można przeczytać taki fragment:
"Firma PayPal dokona przelewów elektronicznych z rachunku bankowego Użytkownika w podanej przez niego kwocie za pośrednictwem mechanizmu o nazwie Zautomatyzowana Izba Rozliczeniowa (lub ACH). Użytkownik zgadza się, że zlecenia dokonania przelewów elektronicznych z jego rachunku bankowego będą stanowić jego autoryzację dla firmy PayPal do dokonania przelewów i że po udzieleniu przez Użytkownika autoryzacji przelewu Użytkownik nie będzie w stanie anulować przelewu elektronicznego."

Brzmi to tak, jakby PayPal pobierał sobie pieniądze z mojego konta bankowego. Czy PP faktycznie pobiera pieniądze z kont bankowych? Ogólna zasada uzywania PP to chyba dysponowanie tylko tymi pieniędzmi, które ja przeleję z banku na konto PP.

[#2] Re: PayPal - pytanie

@PopoCop, post #1

W Niemczech tak, w Polsce nie znalazłem takiej opcji podczas płatności - albo masz środki na koncie PP, albo obciążasz kartę kredytową.

[#3] Re: PayPal - pytanie

@lord_spider, post #2

O podawaniu numeru mojej karty nawet nie myślę, więc karty mi nie obciążą. Chodzi mi o pobranie pieniędzy z konta bankowego.

[#4] Re: PayPal - pytanie

@PopoCop, post #3

Na moim koncie opcja płatności przez pobranie z konta bankowego nie figuruje, może zapis o który pytasz to podkładka na przyszłość.

Aby mieć środki na polskim koncie PP, musisz sam zlecić przelew w banku na podane konto, albo poczekać aż ktoś Tobie zapłaci przez PP.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem