[#31] Re: C64 ; nagrywanie programów

@Benedykt Dziubałtowski, post #30

To wie kazdy kto widzial c64 :) Kupilem sobie kiedys nawet taki adapter kasetowy,ale kiedy wsadzilem toto do magnetofonu od c64 i spojzalem na calosc stwierdzilem ,ze z takim druciarstwem jednak bawil sie nie bede.Wywalilem do kosza adapter i kupilem sd2iec i jest po dziesoeciokroc :D Wedlug mnie jedyny sens zabawy z mp3 i c64 to wlasnie to mieszanie z podlaczaniem tego,nieudane pierwsze proby,potem obrobka wav,zabawa z poziomem sygnalu itp itd by po kilku godzinach wgrac 1 program i pograc z 15 sek bo gra juz tak nie bawi jak to wgrywanie.
[#32] Re: C64 ; nagrywanie programów

@Aniol, post #31

Ja jednak wolę klasycznie: 1541-II i sterta dyskietek 360 KB. KLimat zachowany, a do tego całkiem szybko się wczytuje (w porównaniu z magnetofonem).

[#33] Re: C64 ; nagrywanie programów

@di, post #28

Jakieś 2 tyg temu kupiłem sobie taką uniwersalną kasetkę do C64 , potrzebny jest jeszcze programik do PC WAV-PRG a w nim zawarty jest Audiotap .Za pomocą tego programu ponoć da się wgrać gry do C64 . Za 1 próbą nie udało mi się ,przy regulacji głowicy wychodziły jakieś dziwy ,ale widziałem filmik na YT że jakiś gościu wgrywał tak programy . Soft jest w sieci pliki z rozszerzeniem TAP .Teraz nie mam czasu ale jeszcze się pobawię. Jak się nie uda to trudno w aucie mam kaseciaka to kasetka się nie zmarnuje :).

[#34] Re: C64 ; nagrywanie programów

@companiero, post #33

TAP to są dumpy oryginalnych kaset, bez żadnego speedloadera. Ciekawe czy z plikami w turbo (T64) też działa. Napisz jak potestujesz.

[#35] Re: C64 ; nagrywanie programów

@OSH, post #32

Dokladnie cie rozumiem.Myslalem o tym rozwiazaniu,ale dyskietki uznalem za zbyt zawodne na dluzsza mete i jednakt juz relikt przeszlosci.W Amidze mam 4gb CF,w Atari 1040st HCX emu ,do zx spectrum divide no i w c64 sd2iec.Szkoda mi straconego klimatu ale dyskietek i kaset albo juz nie ma albo za chwile nie bedzie i i tak trzeba by bylo zadbac o jakas alternatywe.
[#36] Re: C64 ; nagrywanie programów

@Aniol, post #35

Coś w tym jest. Ostatnio nie wczytał mi się Double Dragon, po przeskanowaniu dysku okazało się że nałapał błędów od leżenia odłogiem. Ale wszystkie dyskietki firmówki na szczęście trzymają się doskonale. :)

Ostatnia modyfikacja: 13.09.2011 00:32:35
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem