@mailman,
post #3
Trochę za mało szczegółów, czyżby lapek sprywatyzowany? - a przepraszam to się dzisiaj przyśpieszona amortyzacja nazywa

Dobra bez żartów, napisałeś mało, więc mogę tylko co nieco domniemywać. Nie wiadomo co to za karta, domyślam się że to Security Card (slot z opisem SC).
Jak możesz wejść do BIOS-u to już jest dobrze, gdzieś się takowa opcja powinna czaić - u mnie na HP Compaq NX9420 jest to w jednej kolumnie z hasłami do:
a) uruchomienia laptopa (a raczej zabootowania)
b) hasłem do BIOS-u
c) następnie to co Cię chyba interesuje czyli Security Card Password (można to u mnie ustawiać tylko wtedy gdy jest ustawione Setup Password)
Jeśli masz hasełka do pozycji w BIOSie to po prostu wyłączysz kartę SC. Jak ich nie masz to kupujesz dobrą flaszkę i idziecie do ludzi, którzy w firmie te hasełka znali. Jeśli nie chcesz nikogo rozpijać, bo wolisz sam wypić to ja Ci prześlę dużą Dębową i mogę go przygarnąć (a nawet dwie jak będzie obsługiwał rozdziałkę przynajmniej 1680 x 1050)
Masz jeszcze oczywiście opcje na brutala, czyli:
1. Przeprogramować BIOS (automatem będą defaultowe ustawienia).
2. Otworzyć lapka i odpiąć czytnik kart (jeśli się da, chociaż to akurat może nie zadziałać, chyba że autodetekcja sprzętu wykryje że czytnika nie masz i nie będzie chcieć karty - ale to tylko gdybanie, więc ostrożnie).
Poza tym tradycyjnie Google Twoim przyjacielem, ktoś go już pewnie kiedyś rozbrajał.
Ostatnia modyfikacja: 30.05.2010 22:41:40