[#1] Mortal Kombat Rebirth
Nowy film z serii MK? Chciałbym.

http://www.youtube.com/watch?v=9_MqZn7E-mk

Na necie są różne teorie, w związku ze zbliżającymi się targami E3 równie dobrze może to być teaser gry, ale, ja bym chciał żeby to był film.
Jeśli całość byłaby równie mroczna i przedstawiała wszystkie postaci we "współczesny" sposób, jako psychopatów, a nie fikających w kolorowych ciuszkach wprost z "parady miłości odmiennej" nindżach i innych czarnoksiężnikach będących niechcianymi dziecmi Gandalfa i rosyjskiej gimnastyczki. ;)

[#2] Re: Mortal Kombat Rebirth

@Shoonay, post #1

http://www.filmweb.pl/news/Autor+%22Fame%22+wskrzesza+%22Mortal+Kombat%22-61519

P.S. Ja bym i tak wolał Turricana :P Jak z MK dałoby się zrobić dobry film, to z tego tym bardziej.

Ostatnia modyfikacja: 09.06.2010 17:20:21
[#3] Re: Mortal Kombat Rebirth

@snajper, post #2

Czyli to jednak potwierdzone że będzie z tego film?
ZA-JE-BIA-SZCZO. Kupuję bilet w ciemno. OK

PS: tylko nie wiem co zostanie z Turricana jak wyciągnie się z niego grywalność i muzykę, bo hisotryjką to on niezbyt zachwycał ;)

[#4] Re: Mortal Kombat Rebirth

@snajper, post #2

A myślisz, że z superfroga też?

[#5] Re: Mortal Kombat Rebirth

@Shoonay, post #3

PS: tylko nie wiem co zostanie z Turricana jak wyciągnie się z niego grywalność i muzykę, bo hisotryjką to on niezbyt zachwycał

W zestawieniu z MK? Zresztą nawet gdyby nie miał żadnej historyjki, to scenariusz by dało radę i do Pac-Mana dorobić. Ostatecznie właśnie to m.in. decyduje o powodzeniu filmu*. A poza tym można też zrobić Turricana w wersji anime. ;)
* - właśnie zbieram chętnych do obsadzenia ról. Ja już obsadziłem rolę główną i reżysera. Kto się zgłasza? :P

[#6] Re: Mortal Kombat Rebirth

@parallax, post #4

Pewno, w SuperFrogu siedzi większy potencjał.
Można by zrobić opowieść o tym jak jakiś nastolatek polizał trującą żabę w ramach testowania dragów i miał halucynacje że gania po lesie, skacze po sprężynkach, zbiera jabłuszka a słoneczko wodzi za nim oczyma swymi.

[#7] Re: Mortal Kombat Rebirth

@snajper, post #5

> W zestawieniu z MK?

W próbie adaptacji filmowej raczej.
Trudno by było robić film Turrican Versus Mortal Kombat. ;)
Chociaż, kto wie co tam Uwe Boll by wymyślił...

[#8] Re: Mortal Kombat Rebirth

@Shoonay, post #7

Jest Alien vs Predator, to może być i Turrican vs Mortal Kombat.
Odnośnie tematu wątku - mi, jako wiernemu fanowi, się podoba scenka a'la Matrix. :P Hm... teraz oglądam drugi raz, to nawet mi tak matrixowo wygląda początek rozmowy Jaxa ze Scorpionem... no ale ja matrixofilem jestem, więc to normalne.
Końcówka (od ~6:40) też tak jakoś Matrixem jedzie - np. teksty "that's impossible" albo "my name is Scorpion". Pewnie więcej bym tego wyłowił, ale już nie pamiętam Matrixa tak dokładnie. :P

Ostatnia modyfikacja: 09.06.2010 23:46:15
[#9] Re: Mortal Kombat Rebirth

@Shoonay, post #1

Na mnie filmik zrobił piorunujące wrażenie (MOOOOCC !!!), jednakże aktorka grająca Sonyę (Jeri Ryan) napisała na Twitterze:

"To nie jest trailer gry. Klip powstał dla reżysera, aby pomóc mu przekonać studio Warner Bros. do jego wizji ewentualnego filmu. (...) Zrobiłam to jako przysługę dla przyjaciela. Nie mam pojęcia jaka była reakcja WB. I nie bardzo wiem, jak wy możecie skontaktować się z WB i przekonać ich do filmu. Ale macie zapewne swoje sposoby..."

Co poniekąd jest wyjaśnione w linku do FW podanym przez Snajpera. Trzeba czekać na oficjalną zapowiedź/potwierdzenie/zaprzeczenie przez właścicieli marki czyli WB. Moim zdaniem się zgodzą ;) Za dużo szumu i rozbudzonych fanów.

[#10] Re: Mortal Kombat Rebirth

@Logan, post #9

Tak więc dobry njus to taki że ten filmik jest oficjalny, poważna próba uwspółcześnienia przez poważnego reżysera z konkretnym warsztatem i niezłym timem aktorów, a zły że nie wiadomo co na to WB...
Trzymam kciuki, ponad 2 miliony widzów w ciągu 1,5 dnia nie może się mylić.

[#11] Re: Mortal Kombat Rebirth

@Shoonay, post #10

Warner Bros oficjalnie zapowiedziało kolejną odsłonę gry

F*CK YEA !!!

Ostatnia modyfikacja: 10.06.2010 17:55:41
[#12] Re: Mortal Kombat Rebirth

@Shoonay, post #1

MK w wersji kinowej to była mało ambitna produkcja, o ile jeszcze za młodu byłem zafascynowany tym filmem za sprawą wpływu pewnej gry na salonie, to teraz patrzę na ta produkcję jak na nic nie wnoszące do gatunku dzieło. Oczywiście o ile MK1 można nazwać filmem, który można obejrzeć, to już MK2 zdecydowanie nie nadaje się do niczego, sam pamiętam jak kumple gadali między sobą jak to się rozczarowali drugą częścią często kwitując ją stwierdzenie "nie wiadomo o co tam chodzi".

Polecam recenzję SF + MK od NostalgiaCritic jak ktoś zna angielski:

http://thatguywiththeglasses.com/videolinks/thatguywiththeglasses/nostalgia-critic/48-street-fighter-the-movie-review
http://thatguywiththeglasses.com/videolinks/thatguywiththeglasses/nostalgia-critic/47-street-fighter-mortal-kombat-the-movie-reviews-part-2

http://thatguywiththeglasses.com/videolinks/thatguywiththeglasses/nostalgia-critic/2533-mortal-kombat-annihilation

Nowy MK (a właściwie jego założenia) wygląda znacznie ciekawiej, choć za bardzo realistycznie, bo nie wiem czemu zrobili z reptile'a człowieka, trochę z bardzo chcą te postacie uczłowieczyć, no ale zobaczymy jak to będzie.

Ostatnia modyfikacja: 10.06.2010 20:29:22
[#13] Re: Mortal Kombat Rebirth

@rafgc, post #12

Ja dopisze tylko że z takiego WingCommandera też zrobili film.. potencjał był jak jasna ciasna a co wyszło? :/ bubel...

[#14] Re: Mortal Kombat Rebirth

@bombermax, post #13

Tja...

http://spoonyexperiment.com/2010/05/03/wing-commander-movie-review/

Cóż, nie udało się.
Nie pierwszy raz i nie ostatni.
Zapomniałeś jednak że były lepsze filmy od tego. ;)

Ja uwielbiam całą serię Mortal Kombat, i pierwszą filmową adaptację uważam za bardzo dobre kino.
W tej widzę potencjał właśnie za odważne "współczesne" podejście, chociaż nie byłbym zadowolony gdyby powstał z tego następny bezbarwny film sensacyjny jak się stało z ostatnią adaptacją przygód Chun-Li, który równie dobrze mógł się nazywać Karate Kid, czy inna Wielka Draka w Chińskiej Dzielnicy.
Siła tej produkcji będzie leżeć, mam nadzieję, w różnorodności charakterów.

Swoją drogą osobiście potencjału w serii WC nie widzę, gry już dość wyczerpały wątki dramtatyczno-rasowo-moralne więc film wyszedł jaki wyszedł.

Ostatnia modyfikacja: 14.06.2010 19:06:24
[#15] Re: Mortal Kombat Rebirth

@Shoonay, post #14

Masz racje Shoonay..

a o rzekomy potencjał chodziło mi w myśl wypuszczenia tasiemca, takiego jak "Gwiezdna Eskadra"...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem