[#1] Vista i sterowniki GF
Witam
Zainstalowałem Vistę Home Basic ale po instalacji nie działały sterowniki 3d więc ściągnąłem stery do GF 7300GT ze strony GF i gry owszem działają ekstra ale podczas logowania Visty czy jakikolwiek komunikat na ekranie jet zamazany poziomymi kreskami. Jak odinstaluję stery jest ok. Próbowałem sterowników i ze strony GF i ze strony Palita ( bo taką mam kartę). Mógłby mi kto pomóc to jakoś naprawić?
Pozdrawiam

[#2] Re: Vista i sterowniki GF

@Arbuz, post #1

Które stery? Jaka wersja?
Tutaj jest wybierałka najnowszych oficjalnych wydań, jak i bet.
http://www.nvidia.com/Download/Find.aspx?lang=en-us
Zależnie które miałeś wcześniej, sprawdź te drugie. ;)

Oczywiście wypadało by też mieć wszystkie Service Packi jak i inne poprawki z WU...

Ostatnia modyfikacja: 14.06.2010 20:05:24
[#3] Re: Vista i sterowniki GF

@Shoonay, post #2

Zaktualizowana Vista jest na max. A stery wersja 197 whql. Więc raczej najnowsza. Może pokombinować ze starszymi wersjami?

Ostatnia modyfikacja: 14.06.2010 21:03:08
[#4] Re: Vista i sterowniki GF

@Arbuz, post #3

Ja widzę tam nowsze bety, 257.15, na których sam jadę pod W7 x64. ;)

[#5] Re: Vista i sterowniki GF

@Shoonay, post #4

No tak ale uważałem że to nie do końca stabilne stery:) Popróbuję. Dzięki

[#6] Re: Vista i sterowniki GF

@Arbuz, post #5

I jak? Pomogło?

Bo właśnie pojawiła się stabilna wersja 257.21

[#7] Re: Vista i sterowniki GF

@Shoonay, post #6

Niestety tak samo jest :(

[#8] Re: Vista i sterowniki GF

@Shoonay, post #6

Jakieś jeszcze propozycje oprócz nowej instalki Visty? A czy nie jest tak że Vista po instalacji powinna sama sobie zaciągnąć stery do karty graficznej a nie używać sterów pod VGA?

[#9] Re: Vista i sterowniki GF

@Arbuz, post #8

Oczywiście że Vista powinna sobie sama ściągnąć sterowniki (pod warunkiem że masz włączone auto-aktualizacje i odczekasz jakiś czas, zresetujesz, lub ręcznie każesz jej poszukać aktualizacji), może sprawdź które Ci zasugeruje i co się z nimi dzieje.

Innych pomysłów nie mam, w przypadku gdy pojawia się syf na ekranie jest jeszcze podejrzenie że karta kończy swój żywot (tak było z moim GF6600GT kilka lat temu, "kolorowe pikselowe wymiociny" pojawiały się dosłownie na ekranie robiąc nic, w losowych miejscach i czasie) lub chłodzenie nie domaga, na przykład z powodu dużej ilości kurzu.

[#10] Re: Vista i sterowniki GF

@Shoonay, post #9

Nie no po instalacji to mi dobre ponad 600 mega pociągnęło. A co do wykańczania się karty to czemu na Xp śmiga bez problemu? To co odinstalować stery i kombinować z ręczną aktualizacją czy od razu reinstall Viśty i wio? :)

[#11] Re: Vista i sterowniki GF

@Arbuz, post #10

No tak, jak na innym systemie działa to zmienia postać rzeczy ;)

Możesz kombinować, ja już nie wiem, chociaż na Twoim miejscu bym zwrócił Wiiiśtę i W7 sobie sprawił... ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem