[#1] Symulatory Lotu - Gra Ktoś?
jak w temacie, gracie może w tego rodzaju gry?

[#2] Re: Symulatory Lotu - Gra Ktoś?

@bombermax, post #1

Ja nie gram. Chociaż jak by za sterami w jakimś symulatorze siedział Superfrog, to bym zagrał. No chyba, że jest taka gra?

[#3] Re: Symulatory Lotu - Gra Ktoś?

@parallax, post #2

Przecież jest Project-F ;)

[#4] Re: Symulatory Lotu - Gra Ktoś?

@Minniat, post #3

apropo Superfroga...

wikipedia:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Superfrog

"(...)Nie posiada jednak żadnej broni – jedynym sposobem na eliminację przeciwników jest wskoczenie im na grzbiet(...)"

kurde normalnie fatal error na miarę Guru oO

[#5] Re: Symulatory Lotu - Gra Ktoś?

@bombermax, post #4

<-- Przecie posiada

Ostatnia modyfikacja: 23.06.2010 18:07:37
[#6] Re: Symulatory Lotu - Gra Ktoś?

@bombermax, post #1

Kiedyś sporo latałem, ale to jedne z tych gier, które dziś wydają mi się zupełnie niegrywalne.

Lubiłem Fighter Bomber, Birds of Prey, F-117A Stealth Fighter, F-15 Strike Eagle, F-29 Retaliator, Gunship 2000. Z morskich oczywiście Silent Service II.

[#7] Re: Symulatory Lotu - Gra Ktoś?

@parallax, post #2

>> Ja nie gram. Chociaż jak by za sterami w jakimś symulatorze siedział Superfrog, to bym zagrał. No chyba, że jest taka gra?

Jest. Tu siedzi Super Frog, ino przez hełm tego nie widać.
http://www.lemonamiga.com/games/screenshots/full/f-15_strike_eagle_ii_08.png

[#8] Re: Symulatory Lotu - Gra Ktoś?

@frywolny_marian, post #6

Ja tak samo, z tym że dziś moja niechęć do symulatorów sięgnęła zenitu i nie uważam grania w jakikolwiek symulator za dobry sposób spędzania czasu.
Ale tematy muzyczne z F117A Stealth Fighter podczas rozdania medali oraz po pozytywnym rozegraniu misji nadal wymiatają.

Ostatnia modyfikacja: 24.06.2010 11:56:41
[#9] Re: Symulatory Lotu - Gra Ktoś?

@bombermax, post #4

zmienione :)

[#10] Re: Symulatory Lotu - Gra Ktoś?

@rafgc, post #9

Ja symulatory lotu uwielbiam, choć dotychczas grałem w gry, które symulatorami raczej nie byly (Frontier, Elite, X-Wing, Wing Commander). Na miano symulatorów może juz zasłużyć A.C.E., Fighter Bomber, F-117A Stealth Fighter, F-15 Strike Eagle, F-15 Strike Eagle II, F-14 Tomcat...oj duzo tego było. Niedawno wreszcie kupiłem Thrustmastera 16000M (polecam, zarąbisty joystick do symulatorów lotu wszelakiego rodzaju, praktycznie niezniszczalny). Kocham symulatory lotu, jest to mój ulubiony rodzaj gier komputerowych. Nie ma nic przyjemniejszego jak odpalić taką grę (szczególnie, jeżeli ma dobrą grafikę) i polatać, nawet tylko po to, by popatrzeć z góry na przesuwający się pod brzuchem samolotu świat. Dla prawdziwych maniaków symulacji (ze szczególnym uwzględnieniem symulacji kosmicznych) polecam Orbitera - darmowy program (grą to tego bym nie nazwał), niesamowicie realistycznie symulujący lot na orbitę, wszelkie manewry orbitalne oraz loty w kosmosie, z niesamowitą liczbą różnych dodatków w postaci scenariuszy, obiektów kosmicznych, statków latających (rzeczywistych i fikcyjnych). Liczba dodatków przekroczyła już 5000 i wciąż rośnie, a niedawno, po 4 (!) latach od powstania ostatniej wersji wypuszczono wersję 2010 z mnóstwem zmian i poprawiona strona wizualna. Kto ciekawy, niech zajrzy na stronę: http://orbit.medphys.ucl.ac.uk/home.php . Ale ostrzegam - program jest niesamowicie skomplikowany, a instrukcja liczy dobre 300 stron i są to podstawowe informacje!

[#11] Re: Symulatory Lotu - Gra Ktoś?

@frywolny_marian, post #7

Ale niebo zachmurzone.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem