Wątek zamknięty
[#1] amiga.com.pl - kontakt
Chcę wykupić domenę amiga.com.pl. ale nie mogę skontaktować się z właścicielem. Jeśli ktoś wie, kto jest posiadaczem domeny to proszę o info. Taka strona nie może się marnować

[#2] Re: amiga.com.pl - kontakt

@cacodemon666, post #1

Możesz mi odpowiedzieć na jedno pytanie: dlaczego raz użytkownicy Exec-a nazywają PPA portalem mosowym, a potem jak gdyby nigdy nic traktują ten portal tak jak powinni i zadają tutaj pytania takie jak Twoje?
Dlaczego pytam? Uważam, że Twój post to dowód na to, że PPA nie jest portalem mosowym tylko amigowym.

PS. Mam nadzieję, że ktoś Ci pomoże, bo faktycznie szkoda żeby domena leżała "odłogiem". Pozdrawiam.
[#3] Re: amiga.com.pl - kontakt

@cacodemon666, post #1

Nie sądzę żeby właściciel acp był zainteresowany sprzedażą.
[#4] Re: amiga.com.pl - kontakt

@Ender, post #2

Celowo tutaj pytam, bo acp w ostatnim stadium przedśmiertnych konwulsji pisało sporo o mosie i jak również skupiało użytkowników mosa. Pytanie więc kieruję tutaj, bo może ktoś kojarzy właściciela. Mój post nie jest żadnym dowodem na to, że PPA jest amigowym portalem. Zobaczysz to kiedy acp wpadnie w moje ręce.

[#5] Re: amiga.com.pl - kontakt

@madman15, post #3

Niemal wszystko jest kwestią ceny.

[#6] Re: amiga.com.pl - kontakt

@cacodemon666, post #5

Z tego co kiedyś czytałem - cena musiałaby być naprawdę wysoka. Raczej cię nie stać, chyba że sprzedasz tę ponadtrzydziestoletnią Amigę (o ile jeszcze ją masz).
[#7] Re: amiga.com.pl - kontakt

@madman15, post #6

Po pierwsze nie wiesz czy mnie stać czy nie. Jeśli właściciel nie ma jakiś chorych i wygórowanych marzeń finansowych to dojdzie do zakupu.
Póki co ciężko namierzyć kto dysponuje tą domeną i czy jest to jedna czy więcej osób. Mam pomysł na wskrzeszenie acp wg. własnego uznania.
Po drugie trzydziestoletnich Amig jeszcze nie ma Kolego. Jeszcze tak z 6 lat i wtedy siłą rzeczy na pewno pojawią się.

[#8] Re: amiga.com.pl - kontakt

@cacodemon666, post #7

Nie sądze aby była na sprzedaż.

Tak prawdę mówiąc przyjdzie jeszcze czas na powrót ACP.

W tej czy innej formie - czas pokaże.

Ostatnia modyfikacja: 06.11.2010 09:51:47
[#9] Re: amiga.com.pl - kontakt

@cacodemon666, post #4

detektyw z Ciebie czerwona kartka ode mnie
[#10] Re: amiga.com.pl - kontakt

@cacodemon666, post #7

Cóż, sam kilka dni temu twierdziłeś że są. No ale skończmy ten OT.
[#11] Re: amiga.com.pl - kontakt

@cacodemon666, post #1

Witam wszystkih a amiga.pl pytałeś?
[#12] Re: amiga.com.pl - kontakt

@press fire to continue, post #11

Ja chcę akurat tę konkretną amiga.com.pl

[#13] Re: amiga.com.pl - kontakt

@madman15, post #10

Gdzie niby pisałem o takich wiekowych Amigach ? Może się coś przyśniło ?

[#14] Re: amiga.com.pl - kontakt

@cacodemon666, post #13

Przejrzyj swoje komentarze, w szczególności ten za którego dostałeś bana.
[#15] Re: amiga.com.pl - kontakt

@madman15, post #14

Przejrzałem i nie dojrzałem ani słowa o 30 letnich Amigach. Coś ci się pokręciło szalony człowieku

[#16] Re: amiga.com.pl - kontakt

@cacodemon666, post #15

http://www.ppa.pl/newsy/komentarze.php?id=8041&poststart=100#77791
polecam przeczytać swój komentarz ze zrozumieniem :)
[#17] Re: amiga.com.pl - kontakt

@madman15, post #16

A nie przyszło ci do głowy, że mogę być całkiem spoooro starszy od Drozda ?

[#18] Re: amiga.com.pl - kontakt

@cacodemon666, post #17

Caco, od kiedy utożsamiasz się z Amigą i co na to Twój lekarz?

[#19] Re: amiga.com.pl - kontakt

@cacodemon666, post #17

Możesz, ale twój komentarz dla mnie jest jednoznaczny - masz Amigę od ponad 30 lat.
Dobra, OT straszliwy się zrobił. Widzę że tej Amigi mi nie pokażesz.
[#20] Re: amiga.com.pl - kontakt

@snajper, post #18

Mój lekarz na to : Natami nie ma szans

[#21] Re: amiga.com.pl - kontakt

@cacodemon666, post #20

Kurcze człowieku pomyliłeś chyba piaskownice.

Mogę dostać bana czy tam wolne od portalu, ale co mi tam - większego ignoranta jak Ciebie Coco to chyba nie widziałem.

Siejesz zamęt gdzie się da i jak się da - nie można już tego czytać ani oglądać.
I nie pisz mi że nie muszę bo to g...o prawda, psujesz wszystko nawet taki spokojny weekend.

Nie wiem skąd jesteś, ale jeśli się uważasz że jesteś starszy od nas, to ja dziękuję znajomym z twojego otoczenia ( o ile ich masz ), bo nie sądzę abym mógł z Tobą porozmawiać w realu choć minute, bo by mnie poniosło za bardzo za Twoje ,, filozofie " z rękawa wyciągnięte.

i jeszcze jedno

AMIGA ONE X1000 nie jest Amigą i nigdy nią nie będzie...

Żegnam.
[#22] Re: amiga.com.pl - kontakt

@(V)(I)mothe(P), post #21

Co do tematu, właściciele domeny nie chcą sprzedać acp. Trudno, niestety dalej będzie straszył ten amigowy trup choć miałem pomysł i odpowiednie osoby, które mogłyby rozwijać tę stronę.
Co do siania zamętu, to nie przesadzaj. To, że zadaję niewygodne na tym portalu pytania, nie znaczy, ze sieję zamęt, śmierć i pożogę. Zrozum rozum.
Nie wiem skąd jesteś i nie mam pojęcia, czy jesteś starszy czy nie, ale po forum nie ocenia się ludzi. Żeby kogoś znać i ocenić to trzeba z nim beczkę soli zjeść. Jeśli rozumiesz przesłanie tego przysłowia, to może wyciągniesz odpowiednie wnioski.
I jeszcze jedno:
AMIGA ONE X1000 jest najnowszym modelem AMIGI i zawsze będzie Amigą, choćbyś nie wiem jak wył z rozpaczy i jakie bzdury wypisywał. Dlaczego jest Amigą, to już pisałem wielokrotnie i robili to również moi Koledzy z Execa. Możesz się z tym nie zgadzać, Twoje prawo, ale nie znaczy to, że masz rację. Dla takich sceptyków jak Ty miałem już propozycję wysłania listu do Trevora Dickinsona i wygarnięcie mu co myślisz o jego Amidze. Śmiało napisz, bo chłopina nie ma pojęcia co tu się dzieje. Nie ma bladego pojęcia, że byli amigowcy jadą po jego idei wskrzeszenia legendarnego komputera i wypisują totalne bzdury na ten temat, takie jak to, że Amiga One X1000 nie jest Amigą.
Żegnam

[#23] Re: amiga.com.pl - kontakt

@cacodemon666, post #22

Dlaczego jest Amigą, to już pisałem wielokrotnie i robili to również moi Koledzy z Execa. Możesz się z tym nie zgadzać, Twoje prawo, ale nie znaczy to, że masz rację.

Ale to również nie znaczy, że Ty i Twoi koledzy z eXeca macie rację. A-Eon i Hyperion nie mają praw do marki "Amiga". Pisano Ci to już wielokrotnie, ale jak widać obiektywne fakty mają duże kłopoty z dotarciem do Twojego mózgu.

[#24] Re: amiga.com.pl - kontakt

@G. Kraszewski, post #23

Wystarczy, że mają prawa do Amiga One. Może nie czaisz, ale Amiga One to nazwa nowej linii Amigi. Wiesz tak się odróżnia stare od nowego. Tak się robi w wielu dziedzinach. Spróbuj to przetrawić, ale Ciebie to już nic nie przekona przecież.

[#25] Re: amiga.com.pl - kontakt

@cacodemon666, post #24

Bawi mnie sposób, w jaki próbujesz zaklinać rzeczywistość.

[#26] Re: amiga.com.pl - kontakt

@cacodemon666, post #24

Czy ty jestes naprawde tak ograniczony zeby nie rozumiec kto jest posiadaczem marki Amiga. Tylko ta osoba/firma moze produkowac zgodnie z prawem komputer o nazwie Amiga. Aeon/hyperion robia podrobki amig, z system bazujacym na oryginalnych zrodlach. Mozesz jeczec, zakladac watki i pisac o x1000 i reszcie podrobek ale kazdy kto rozumie tekst pisany wie kto jest aktualnym wlascicielem marki Amiga.

Nie, nowa amiga ma miec nazwe "Amiga " a nie amigaone x1000, amigaone x2000. To wszystko to podrobki i proba zerowania na marce.

[#27] Re: amiga.com.pl - kontakt

@AmiChris, post #26

Z takim agresywnym stawianiem sprawy bym się nie zgodził. Zacznijmy od tego, że A-Eon jeszcze nie wyprodukował żadnego komputera, widzieliśmy tylko prototyp sztuk jeden, nie liczę tych z wstawianymi do obudów wydrukami płyt głównych naklejonymi na karton .

Jeżeli X1000 ujrzy kiedykolwiek światło dzienne jako produkt seryjny dostępny w sprzedaży, będzie po prostu komputerem marki "AmigaOne", a nie podróbką Amigi (ani też Amigą). Oczywiście jest to w pewnym stopniu jechanie po marce, przez użycie podobnej, ale za aprobatą właściciela marki zasadniczej. To Amiga Inc. dała Hyperionowi prawa do zarządzania marką "AmigaOne", a sama posiada markę Amiga, więc trudno tu mówić o "podróbce". Z podróbką mielibyśmy do czynienia, gdyby np. jakaś firma X nagle zaczęła sobie produkować komputery "AmigaFive", bez zgody Amiga Inc.

[#28] Re: amiga.com.pl - kontakt

@AmiChris, post #26

Wątek zostaje zamknięty, bo dyskusje w tym temacie były już nie raz i robi się OT. Nie chcę nikogo ukarać za to, że puszczą mu nerwy.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem