@Tomski, post #1
@inco, post #5
@Tomski, post #6
@Bigo, post #8
Mała ilość postów rzeczywiście może być spowodowana działem w którym jest temat gdyż nowe posty w temacie nie są wyświetlane na stronie głównej.
Cena wcale nie jest wygórowana.
Jeśli nadal masz ochotę na zaprojektowanie i wykonanie obudowy do efiki to ja jestem zainteresowany
, ale mam kilka uwag:
1. Jakość wykonania twojej obudowy jest OK (zwłaszcza wycięcie boinga fajnie wyszło) tylko nie podobają mi się uszy na których piekarnik stoi i za które można go złapać z góry. W wersji dla amigi 1200 musi tak być bo jak sam napisałeś rozwiązuje to problem kompatybilności ze złączem PCMCIA, a w wersji dla efiki mi bardziej odpowiadałoby po prostu przyklejenie czterech płaskich gumowych nóżek od spodu.
2. Wymiary zewnętrzne obudowy musiałby uwzględniać długość mojego radeona z 256 MB pamięci który jest dłuższy o ok 2 cm od wersji 128 MB. Drugi problemem jest sposób zasilania efiki. Jeśli wszyscy chętni mają efika zasilaną przez PicoPSU to nie ma problemu, ale jeśli ktoś ma np. zasilane zrobione na zwykłem zasilaczu ATX tylko pozbawionym obudowy to trzeba by chyba zaprojektować dwie wersje wielkości obudowy.
3. W wersji dla efiki tylna ścianka obudowy posiadałaby więcej wyjść niż piekarnik do A1200 więc też musiałbyś poświęcić więcej czasu na jej wykonanie. Czy nie stanowi to dla ciebie problemu?
Przy okazji trzeba by uwzględnić że będą też dwie wersje ...
Jak wygląda oryginalna obudowa możesz zobaczyć na stronie www.directron.com/efikakit1.html.
4. W oryginalnej obudowie na bokach są otwory zapewniające przepływ powietrza. Mi podoba się pomysł żeby zamiast nich wyciąć po obu stronach napis efika. Na stronie www.efikafoundation.com/efika-prn-gallery.html możesz zobaczyć o co mi chodzi tylko tam wydaje mi się że wykonanie jest trochę niechlujne.
5. Na przednim panelu proponowałby tylko zamontować jakieś estetyczne diody od sygnalizacji pracy hd i power. Chyba że masz możliwość fajnego wygrawerowania motyla tak jak na jednym ze zdjęć na powyższej stronie.
Napisz w jakiej miejscowości mieszkasz to może ja mam po drodze do ciebie to mógłbym podrzucić ci efike żebyś mógł zacząć projektowanie.
@Bigo, post #10