[#1] Szukam polskiego producenta...
Szukam polskiego producenta siłowników hydraulicznych przelotowych, inaczej siłowników z wydrążonym tłokiem (czyli wewnątrz cylindra jest pusta przestrzeń).
Acha, siłowniki jednostronnego działania i w miarę możliwości nie kolumbryny, tylko tak od 10 do 35 kg "żywej wagi" siłownika.

Jeśli ktoś się w temacie orientuje, to proszę mnie gdzieś pokierować - z góry dzięki.
[#2] Re: Szukam polskiego producenta...

@przemysław, post #1

hmmm

Spróbuję Ci sprawdzić producenta, miałem do czynienia ze sprzętem produkcji AUTOSAN z Sanoka i tam były właśnie siłowniki na 100% Polskie.

[#3] Re: Szukam polskiego producenta...

@przemysław, post #1

A musi byc polski? Moze w ofercie FESTO by mieli.
[#4] Re: Szukam polskiego producenta...

@Phibrizzo, post #3

Festo to głównie pneumatyka i elektropneumatyka, więc odpada bo chociażby za słabe (poza tym niepolskie).
Co do zagranicznych producentów, znam ofertę kilku (Enerpac, Yale, Larzep itd.).
Czemu polski producent? Z trzech powodów:
- niespecjalnie mam ochotę rozmawiać ze sprzedawcą o tym, że ja potrzebuję siłownik o większym przelocie niż on ma w ofercie handlowej, bo ten bezradnie rozłoży ręce i powie: takie sprowadzamy i już. Z polskim producentem rozmowa byłaby raczej inna, coś w stylu "a ile potrzeba i jaki przelot?",
- może to się niektórym wydać głupie, ale chciałbym zostawić pieniądze u polskiego producenta. Jak się nie będzie dało to trudno, świat się nie zawali,
- coraz bardziej zaczynam nie lubić handlowców - importerów...
[#5] Re: Szukam polskiego producenta...

@przemysław, post #4

http://www.power-packer.nl/

robią także prototypy pod zamówienie. Za małe pieniądze.
Kiedyś w mojej poprzedniej pracy zamawialiśmy sporo sprzętu u nich (byłem głównym zaopatrzeniowcem firmy)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem