[#1] Prośba do tych co mają MA_cover_2
Witam, sprawa jest taka. Szukam starego modułu, nazwy niestety nie pamiętam. Przewaliłem to co miałem i pozostała mi MA_cover_2, na płytce jest CD# 2/97, srebrno-czerwono-niebieska. Pod Windowsem jest katalog Moduły (nie do końca bo "ł" jest nie takie) plus oczywiście .info o tej samej nazwie. Winda krzyczała że lokalizacja niedostępna, pod UAE w ogóle nie ma takiego katalogu i pliku .info czy to pod systemem czy Filemasterem. W pliku ze spisem zawartości CD oczywiście katalog jest wymieniony. Jeśli ktoś posiada płytkę Magazynu Amiga i jest w stanie wrzucić gdzieś na sieć cały katalog Moduły to będę bardzo wdzięczny.

Ostatnia modyfikacja: 12.12.2010 16:17:53

Ostatnia modyfikacja: 12.12.2010 16:18:39
[#2] Re: Prośba do tych co mają MA_cover_2

@SPECT, post #1

Mam raczej taką płytkę w swoich zbiorach. Napisz na priv co dokładnie potrzebujesz. Wieczorem postaram się coś z tym zrobić. Jak rozumie dostać się do tego katalogu można jedynie z Amigi?

[#3] Re: Prośba do tych co mają MA_cover_2

@Tomski, post #2

Przesłałem maila na adres z profilu.
[#4] Re: Prośba do tych co mają MA_cover_2

@SPECT, post #3

Zaglądam bez problemu do tego katalogu "Moduły" z Amigi. Na PC nie można do niego wejść. Pewno przez tę głupią literkę Ł, która jakaś taka dziwna jest. Nie wygląda na Ł. Sam katalog ma 36MB. Zobaczę ile ma po kompresji. Daj znać czy wysyłać e-mailem czy też sam spróbujesz wejść z Ami do tego katalogu?

Po kompresji Lha ma 24,5MB.

Ostatnia modyfikacja: 13.12.2010 20:59:30
[#5] Re: Prośba do tych co mają MA_cover_2

@Tomski, post #4

Można wejść i skopiować pod Windą. Np. za pomocą WinRARa (choć to nie jedyna opcja).
MODULY.7z

Standardowy Eksplorator Windows jest na to za głupi - chociaż możliwe, że zadziałałby, gdybyśmy nauczyli go gadać np. w UTF-8.

[#6] Re: Prośba do tych co mają MA_cover_2

@SPECT, post #1

Dzięki chłopaki!
Tomski już nie ma potrzeby, pobrałem z linka APC74, ale dzięki że chciało Ci się grzebać i sprawdzać. OK
APC74 dzięki za linka. OK

Nie kombinowałem z tym pod windą bo w sumie myślałem że płytka już niedomaga i tak strasznie napędy trzeszczały przez nią. Pod Ami a raczej postawianym 3.0 na UAE w ogóle nie było tego katalogu i powiązanego .info to myślałem że padła płyta, ale chyba coś z sysem i tym "ł" bo wieki temu na sprzęcie działało, poznaję te podkatalogi.

Dzięki raz jeszcze i zabieram się za przesłuchiwanie. OK

EDIT
A i takie "ł" już spotkałem na jakiś płytach i nie było problemu z wejściem, sam nie wiem.

Ostatnia modyfikacja: 13.12.2010 23:31:45
[#7] Re: Prośba do tych co mają MA_cover_2

@SPECT, post #6

Odpaliłem przed chwilą płytę pod WinUAE, spróbowałem jeszcze zamontować jej obraz za pomocą DAEMON Tools Lite i bezpośrednio w WinUAE, i efekt za każdym razem ten sam, co u Ciebie - katalogu nie widać.
Swoją drogą ciekawe, bo przynajmniej z obrazem iso, zamontowanym bezpośrednio w WinUAE powinno to działać...

[#8] Re: Prośba do tych co mają MA_cover_2

@APC74, post #7

Moja recepta na amigowe moduŁy z macover pod windą: skręcić skąś iso macover i zamontować w programie UltraISO, do pobrania za free legalnie. Wszystko super można odczytać i w kilka sekund "wyciągnąć" z płyty (czyt. obrazu)

Ostatnia modyfikacja: 20.12.2010 01:08:45
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem