[#1] Teledysk "Bostich" Yello
Mam pytanie do fanów Yello. W 1980 roku wyszła ich debiutancka płyta "Solid Pleasure" i był tam m.in. ich pierwszy przebój "Bostich". Do tej piosenki powstał teledysk, ale dopiero w 1984 r. (tak przynajmiej podają oficjalne źródła).
Ktoś może wie, czemu teledysk powstał tak późno?

[#2] Re: Teledysk "Bostich" Yello

@PopoCop, post #1

Nie mam pojęcia dlaczego tak późno, trzeba by było zapytać o to samego Dietera Meiera ;). Mimo tego, że był to hit, sam zespół Yello odniósł sukces dopiero dzięki późniejszym singlom z 83', które znalazły się potem na płycie Stella. Wtedy może członkowie Yello lub sam Meier postanowił pójść za ciosem i wskrzesił ten kawałek składając do niego video. Nie wiem, to tylko moja teoria poparta jedynie domysłami i sklejaniem paru wybranych faktów ;).

[#3] Re: Teledysk "Bostich" Yello

@BagoZonde, post #2

Zadałem to pytanie na oficjalnej stronie Dietera i otrzymałem taką odpowiedź:

Hello Piotr,

Thank you for your interest. "Bostich" (Club version "N'est-ce pas" )
became a club-hit in 1981/82 in the US and was released as a single only
in 1984. That's when the video was made in New York.

Best regards,
Peter / YELLO office

[#4] Re: Teledysk "Bostich" Yello

@PopoCop, post #3

Ha, najlepiej pytać u źródeł ;).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem