[#1] Andrzej nie sam w górach - wideo z wycieczki na Babią Górę
Wycieczka na Babią Górę. Wideo amatorskie, pamiątkowe. Widoki na "Diablaku", powyżej chmur są niesamowite. Zapraszam. :)

http://www.youtube.com/user/Drozdzik76#p/a/u/0/KTM5KaqIBcQ

PS. Film niedostępny jest w Niemczech, ze względu na użytą ścieżkę dźwiękową. Muszę wrzucić też na "wrzutę" lub jakiegoś "smoka". :)

Ostatnia modyfikacja: 21.12.2010 22:57:03
[#2] A jednak sam w górach - Na Babiej Górze - wideo

@Andrzej Drozd, post #1

Niestety poprzedni film z cyklu "Górskie Wyjście Awaryjne", musiałem ocenzurować oraz przerobić go, na wyraźny znak protestu osoby tam ujętej w kadrach i wyciąłem około 5 min filmu. Poprzednia wersja oczywiście nie poszła do >nil:, tylko do archiwum niepublicznego. :)
Zmieniłem także muzykę na mniej komerycjną, dzięki czemu film dostępny jest także w Niemczech.

http://www.youtube.com/watch?v=0lY-PTt-o2k

Ostatnia modyfikacja: 01.01.2011 06:48:39
[#3] Re: A jednak sam w górach - Na Babiej Górze - wideo

@Andrzej Drozd, post #2

Widelcem to kręciłeś? ;)
Ładne widoki. Te z chmurami najlepsze :)

[#4] Re: A jednak sam w górach - Na Babiej Górze - wideo

@parallax, post #3

Amatorską kamerką kieszonkową z otwieranym wyświetlaczem.
Tego typu - http://allegro.pl/easypix-dv5211-hd-mini-kamera-nowa-11mp-warto-i1386939677.html
Z tym że ja mam staroć bez rozdziałek HD. Starych modeli już nawet na Allegro za bardzo nie ma. Nawet 100 zł już nie są warte. :)
Robi też zdjęcia.
Bardzo poręczna idioto-kamera, otwieram wyświetlacz i kręcę. Naciskam drugi przycisk i robię fotę. :)
Robię wiele ujęć. Nie dbam o to żeby ujęcie zaczynało się płynnie, w dobrym miejscu i dobrze kończyło, ponieważ całość "tnę" i miksuję na programie do obróbki wideo, którego obsługuje się identycznie jak programy do nagrywania muzyki w studio. To co robię jest dziecinnie proste ;) Gorzej jakbym miał zrobić prawdziwy klip/teledysk z dobrymi efektami :)

Kręcenie filmów jest lepszą pamiątką niż tylko robienie zdjęć. O zdjęciach i wycieczkach się zapomina, natomiast "ruchome" obrazy automagicznie przypominają wszystko. :)
[#5] Re: A jednak sam w górach - Na Babiej Górze - wideo

@Andrzej Drozd, post #4

W jakim programie edytujesz?

[#6] Re: A jednak sam w górach - Na Babiej Górze - wideo

@parallax, post #5

Sony Vegas Trial :)
[#7] Re: A jednak sam w górach - Na Babiej Górze - wideo

@Andrzej Drozd, post #6

Aha, oficjalnie to trial ;) A jaką masz max rozdzielczość w tej kamerze?

[#8] Re: A jednak sam w górach - Na Babiej Górze - wideo

@parallax, post #7

Oczywiście że Trial, trzeba tylko oszukać rejestry w Windows żeby nie odliczały czasu, jakimś odkurzaczem czy innym softem tego typu :)
Polecam wersje v7, ponieważ nowsze za bardzo obciążają kompa i mają za dużo opcji do tego typu pamiątek.

Rozdziałka w mojej kamerce to VGA 640x480

Pomału czas na rozdziałkę HD i zoom optyczny, ale to musi iść w parze z nowym i szybkim pecetem, ponieważ ten co mam, 2GHz, jest zasłaby na obróbkę HD.
[#9] Re: A jednak sam w górach - Na Babiej Górze - wideo

@Andrzej Drozd, post #8

Może skorzystam kiedyś. Ja jak potrzebuje coś zmontować, to korzystam z Ulead videostudio.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem