[#31] Re: PPA a religia

@Katiria, post #30

A mnie to wisi prawdę powiedziawszy.

Znaczy się logo PPA z ozdobami? Bo odpisałaś na post w którym jest tylko kropka :)

[#32] Re: PPA a religia

@kjb, post #26

Napiszę tylko tyle: Naucz się poprawnie czytać.

Aha, do końca nie jestem tolerancyjny, nie toleruję homoseksualizmu. I Być może na PPA są homoseksualiści, ale w takim przypadku by mi to nie przeszkadzało. W ogóle to durny wątek i najlepiej to go zamknąć :D

Ostatnia modyfikacja: 30.12.2010 11:46:40
[#33] Re: PPA a religia

@parallax, post #32

Napiszę tylko tyle: Naucz się poprawnie czytać.

Wiesz że potrafię poprawnie czytać, ale musiałeś coś napisać. Jak widzę nadal trzymasz poziom obrażania :)

W ogóle to durny wątek i najlepiej to go zamknąć

Jak wątek Ci nie pasuje, to zamiast obrażać uczestników dyskusji, poprostu nie bierz w niej udziału. Dasz radę ? :)

[#34] Re: PPA a religia

@parallax, post #8

Widzę, że Ty masz chyba sam problem ze sobą.

To parallax odpisałeś na:

17 postów w poprzednim wątku, 6 postów w tym wątku. większość nie na temat. nie tego się spodziewałem. oczekiwałem kulturalnej wymiany argumentów za("amirul, ma rację bo..." albo "amirul ma rację, ale jego propozycje nie są dobre") i przeciw("amirul nie ma racji bo..."). co ujrzałem? próby obrażania mojej osoby, porównanie religii do języka, imputowanie mi wiary w daną religię. zdziwił mnie post mailmana, który jest moderatorem. "Bez komentarza."? dlaczego? najbardziej chciałem poznać stanowisko redakcji. jeżeli religia jest tak ważnym elementem PPA, to proponuję umieścić taką informację w regulaminie. według mnie portal(dotyczący komputerów!) powinien być neutralny pod względem religii. apeluję o kulturę wypowiedzi w tym wątku.

Ja z kolei Tobie napisałem:

Jak ktoś zaproponował opcję wyboru wyświetlania ozdób świątecznych, to mu napisałeś:

>Widzę, że Ty masz chyba sam problem ze sobą.

Twierdzisz że nie umiem czytać ze zrozumieniem... więc wytłumacz mi teraz, jeśli koledze "amirul" nie chodziło o ozdoby świąteczne (bo od tego zaczął się temat, kontynuowany w tym wątku), to według Ciebie o co?

Amirul napisał wyżej:
co ujrzałem? próby obrażania mojej osoby, porównanie religii do języka, imputowanie mi wiary w daną religię.

A ty Parallax odpisałeś mu na to że ma problem ze sobą???
Czyli dalej obrażasz, a resztę masz w tym miejscu gdzie plecy tracą swą szlachętną nazwę?

[#35] Re: PPA a religia

@kjb, post #27

a powód nie jest błachy.

Jest cholernie błahy. Ludzie mają coraz więcej "problemów", których ja bym nie wymyślił nawet gdybym zjadł wiadro dopalaczy. I coraz bardziej dumny jestem z mojego dzieciństwa w PRL-u. To były jednak na wskroś normalne czasy. Skromne, ale proste. Wiadomo było co jest co. Kościół siedział w kościele i nikomu nie przeszkadzał. Żył w cichej symbiozie z władzą, robił swoje, nie pchał się na afisz. Święta każdego cieszyły, bo trwały 3 dni a nie 2 miesiące i każdy na swój sposób mógł poczuć ich magię, bo nawet zatwardziałego ateistę cieszyło lepsze zaopatrzenie w sklepach i lepszy program w TV.

A teraz - wszystko zanegować, wywalić do góry nogami i na lewą stronę (łącznie z bajką o Czerwonym Kapturku). Najlepiej jeszcze wszystkie trupy wykopać i jeszcze raz pochować. Era paranoi. :/

Według mnie prącie nie może tam być, a choćby dlatego że moja 3 letnia córka czasami siedzi ze mną przed komputerem.

To miałbyś dobrą okazję, żeby jej powiedzieć co chłopcy mają tam, gdzie ona ma siuśkę. Inaczej już niedługo wyręczy Cię w tym "ulica" w sposób, na który nie będziesz miał wpływu.
[#36] Re: PPA a religia

@Daclaw, post #35

To miałbyś dobrą okazję, żeby jej powiedzieć co chłopcy mają tam, gdzie ona ma siuśkę. Inaczej już niedługo wyręczy Cię w tym "ulica" w sposób, na który nie będziesz miał wpływu.

Jak dorośnie do tego tematu, to będzie to moje zmartwienie, mam tego świadomość. Co masz na myśli że "Inaczej już niedługo wyręczy Cię w tym "ulica" w sposób, na który nie będziesz miał wpływu" ?
Sugerujesz że jak nie będzie prącia na logu PPA.pl, to ja sobie nie poradzę z wychowaniem seksualnym własnego dziecka?

Proszę odpowiedzieć.

[#37] Re: PPA a religia

@kjb, post #31

Czepiasz się

[#38] Re: PPA a religia

@Katiria, post #30

Ostatnia modyfikacja: 31.12.2010 11:18:15
[#39] Re: PPA a religia

@kjb, post #36

Jak dorośnie do tego tematu, to będzie to moje zmartwienie, mam tego świadomość.

Nie chodzi nawet o "wychowanie seksualne" tylko o różnice anatomiczne.
Do tego nie trzeba dorastać. Dzieci, które mają rodzeństwo w podobnym wieku, poznają je jeszcze wcześniej.

Co masz na myśli że "Inaczej już niedługo wyręczy Cię w tym "ulica" w sposób, na który nie będziesz miał wpływu"? Sugerujesz że jak nie będzie prącia na logu PPA.pl, to ja sobie nie poradzę z wychowaniem seksualnym własnego dziecka?

Jak wcześnie nie zaczniesz, to nie będziesz musiał. Sprawę załatwi najbardziej "wyzwolony" klasowy lump / lumpiara przy użyciu tzw. świerszczyka. Jak nie w zerówce, to na pewno w pierwszej-drugiej klasie. Efekt niby ten sam, ale czy forma najbardziej optymalna? Rzecz ocenna.
[#40] Re: PPA a religia

@Daclaw, post #39

Czemu lump czy lumpiara? A jak załóżmy Twoje dziecko by wyskoczyło z taką gazetką w szkole, to nazwałbyś je lumpem? Dzieci są ciekawe i tyle ;)

[#41] Re: PPA a religia

@Daclaw, post #39

Jak wcześnie nie zaczniesz, to nie będziesz musiał.

No, jakby mi córka wróciła ze szkoły i powiedziała "tatusiu, graliśmy w słoneczko" to bym się przewrócił, potem wstał, jeszsze raz się przewrócił, i tak 3x.

Ale wracając do loga PPA, uważam że danie wyboru byłoby fajne. Później pewnie doszłyby petycje żeby dodać dekoracje z innych religii, ale ci-cho-sza :)

[#42] Re: PPA a religia

@kjb, post #26

Sam jesteś tolerancyjny, ale nie tolerujesz czyjejś nietolerancji, więc gdzie jest ta tolerancyjność(?).

Ostatnia modyfikacja: 02.01.2011 23:17:52
[#43] Re: PPA a religia

@Katiria, post #30

a ja jestem baptystą. I świetnie się z tym czuję. Wierzę w Boga a nie w ludzi typu JP II. Ale też wierzę w istnienie pozaziemskich cywilizacji.

[#44] Re: PPA a religia

@arti4-92, post #42

Sam jesteś tolerancyjny, ale nie tolerujesz czyjejś nietolerancji, więc gdzie jest ta tolerancyjność(?).

Jestem tolerancyjny w kwestii wolności religijnej, możliwości wypowiedzenia się na ten temat.

Nigdy nie stwierdziłem że jestem tolerancyjny wobec nietolerancji religijnej.

Może być? ;)

[#45] Re: PPA a religia

@kjb, post #29

Hmm... nigdy jakoś nie dociekałem od kiedy to jest. Prawopodobnie tradycja została przyniesiona wraz z cheścijaństwem. Niemniej jednak choinka i święty mikołaj to symbole które się przyjęły dosyć dobrze.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem