[#1] Co myślicie o 13?
Co myślicie o liczbie 13?
Dlaczego wierzycie w zabobony?
Dlaczego w 13-stkę wierzą bardziej ateiści niż ludzie którzy wierzą w Boga?
Jak jest Wasza numerologia?
Ja jestem skazany na 7, a moją szczęśliwą liczbą jest 9. Dlaczego?
Co myślicie o własnych iluzjach?
Dlaczego myślicie że jakieś liczby przynoszą jakiś cel?
Co myślicie o własnym średniowiecznym postrzeganiu świata?

PS. Mój avatar jest zupełnie szary, ale nocą wszytko czarnym się wydaje.

Co zatem myślicie o układzie planet? Czy to ma jakiś sens, a jeżeli tak, to jak przeciwdziałać tym zabobnom. Lub nie i dlaczego?

:)
[#2] Re: Co myślicie o 13?

@Andrzej Drozd, post #1

1. to samo co o czarnym kocie i innych tego typu pier*ołach. Bez urazy dla wszystkich czarnych kotów na forum.
2. kto niby wierzy?
3. widocznie muszą w coś wierzyć :P

za dużo pytań. :P

[#3] Re: Co myślicie o 13?

@Andrzej Drozd, post #1

Na wszystkie pytania, proszę odpowiedzieć w formie rozprawki, choć niekoniecznie, może być też "tak i/lub nie". Wolałbym tutaj dostać pomidorem w "ryj", niż dostać to czego nie oczekiwał np. John Lennon. Szkoda że wtedy nie było internetu...

Pozdrawiam.
[#4] Re: Co myślicie o 13?

@Andrzej Drozd, post #1

Liczba jak liczba. Nie wierzę w zabobony.

[#5] Re: Co myślicie o 13?

@parallax, post #4

Ja również, nie ma to dla mnie najmniejszego znaczenia, a osoby które mówią "łaa trzeba uważać bo dzisiaj CZYNASTY !" przyprawiają mnie o uśmiech politowania ma twarzy. Wyszedłbym dalej - w hotelach nie ma pokoju numer 13 ani 13-stego piętra (13 to ono jest tylko nikt go tak nie nazwie) - uważam że to obraża ludzką inteligencję. (ale jako że wielu ludzi jakoś się jej wyrzekło, przynajmniej takie odnoszę czasem wrażenie - wszystko wydaję się być relatywnie "ok")

[#6] Re: Co myślicie o 13?

@Andrzej Drozd, post #1

Po tytule myslalem ze Ci chodzi o doktor Hagli z Dr.House. A tu zwykla numerkologia... szkoda.
[#7] Re: Co myślicie o 13?

@Phibrizzo, post #6

Nie tylko Ty tak pomyślałeś :P hehe a swoją drogą to 13 z Housa mi się widzi :) fajne ma niektóre sesje co można sobie wyszukać w sieci :)

A żeby to nie był OT to mimo, że jestem ateistą to ani w "magiczną" ani żadną inną moc liczby 13 nie wierzę ani w zabobony, nie odpukuję w niemalowane, przechodzę pod drabinami, nie kopię na szczęście, nie pluję przez lewe ramie, lubię czarne koty nie ważne w jaką stronę biegną, nie chwytam się za guzik jak widzę kominiarza... urodziłem się 13 dnia miesiąca i to w piątek, co już niektórzy sobie łączą jako idealnie koszmarny dzień. Ale na złość im i ich przesądom żyję nadal i mam się dobrze, mimo, że urodzony w piątek trzynastego powinienem dziś już tu nie pisać :P

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem