[#61] Re: co teraz jesz?

@parallax, post #59

Jem kanapkę z masłem i zapijam wodą :)
[#62] Re: co teraz jesz?

@parallax, post #61

popija sie wode po jedzeniu i tak minimum godzine, a najlepiej napic sie z pol godziny przed jedzeniem. popijac podczas jedzenia oslabiasz uklad trawienny tj. soki zoladkowe, chyba nikt w to nie watpi, przynajmniej kto nie przespal zajec z chemi w szkole podstawowej . pomijam diabla, bo ten przespal nawet tabliczke mnozenia
[#63] Re: co teraz jesz?

@gx, post #62

eh ta frustracja :) i tak twoich farmazonów nikt nie bierze na serio :P pamietaj, nie jedz na czczo
[#64] Re: co teraz jesz?

@Diabeł, post #63

nikt, znow wypowiadasz sie za wszystkich nieuku. spadaj clown. zegnam stopa
[#65] Re: co teraz jesz?

@gx, post #64

oj pieńku umyj ząbki, wypij naparek z melisy, paciorek i lulu
[#66] Re: co teraz jesz?

@Diabeł, post #65

a co na to zyrafa ?
[#67] Re: co teraz jesz?

@gx, post #66

A żyrafa na to jak na lato

Ostatnia aktualizacja: 26.04.2012 22:09:16 przez Diabeł
[#68] Re: co teraz jesz?

@Diabeł, post #67

a co na to zyrafa ?

Czy Ty rozumiesz co sie do Ciebie pisze. Nie rozmawiam z Toba. Zegnam panie Diabel.
[#69] Re: co teraz jesz?

@gx, post #68

słyszysz strzały?
[#70] Re: co teraz jesz?

@snajper, post #1

sos czosnkowy juz zrobiony; czosnek, krem smietankowy z mleka od krowy, majonez oczywiscie wlasnej roboty (te w sklepach to nigdy obok majonezu nie staly, mi smierdza i smakuja czyms nie z tej ziemi), oregano z wlasnej plantacji, ziola prowansalskie, szczypta soli, pieprzu, kopru, cukru, bazyli, gorczycy...

dzisiaj "swieto", bedzie mienska kawalek przyprawionego odpowiednio w oliwie, cale 150g :)

salatka bedzie sie robic do tego niedlugo... tylko skompletuje produkty.
[#71] Re: co teraz jesz?

@gx, post #70

teraz nic nie jem. siedzi, pije i chrupki
[#72] Re: co teraz jesz?

@snajper, post #71

Jajka i zapijam wodą OK
[#73] Re: co teraz jesz?

@parallax, post #72

Serek ze śmietaną, szczypiorkiem, ogórkiem oraz rzodkiewką. I też zapijam wodą :)
[#74] Re: co teraz jesz?

@parallax, post #72

to chociaz woda, a nie coca srola, po coca sroli bedziesz mial dodatkowe fajerwerki w postaci wybuchowych gazow :). jajka sa dobre na mieko, aby aby tylko podgotowac, na twardo to juz nie za bardzo. za to zupelnie surowe uzywa sie np: do salatki ze szpinakiem.

no coz, ludzie ktorzy bagatelizuja niebiezpieczenstwa wynikajace z niewlasciwego odzywiania sie i styla bycia przypominaja mi troche faceta ktory wypadl z 20 pietra wiezowca i na wysokosci 3 pietra mowi "na razie ze mna wszystko w porzadku"
[#75] Re: co teraz jesz?

@Diabeł, post #73

Same pyszności. Ja teraz jem rogala, chrupiego no i zapijam wodą przegotowaną :)
[#76] Re: co teraz jesz?

@parallax, post #75

Zapiekanke i zapijam pepsi :)
[#77] Re: co teraz jesz?

@parallax, post #75

no samo zdrowie. rogal pewnie z bialej oczyszczonej rafinowanej maki, swiezych drozdzy, dodatkowo substancje spulchniajace, utrwalajace, aromatyczne, sladzace, odkwaszajace, sol itd.. . oczyszczona biala maka i rafinowany bialy cukier to dwa produkty ktore nalezaloby wlasciwie wykreslic sobie z menu na zawsze, a panstwo powinno nalozyc na to dodatkowa akcyze, jak na tyton :). nie rozumiem tych wszystkich procesow oczyszczania, co zabawne, jest to tansze (z powodu wiekszego zbytu), choc poza samym zmieleniem ziarna wymaga dodatkowego procesu produkcyjnego, urzadzen, energi, odprowadzenia zanieczyszczen etc. - korzystnie wplywa na pkb i niekorzystnie na zdrowie.

ziarno sklada sie mniej wiecej w 75-85% ze skrobi i 15-25% z tzw. otoczki, to otoczka usuwana jest w procesie oczyszczania i rafinacji, a wlasnie otoczka zawiera cenne skladniki ktore organizm czlowieka musi z siebie wydatkowac zeby w pelni strawic skrobie - tak to natura urzadzila, a czlowiek spi....piepieerniczyl. niestrawiona skrobia jest przyczyna bardzo wielu dolegliwosci jelitowych i nie tylko...

dodatkowe popijanie (jeszcze ciepla woda! - ciepla woda + biała maka = kleik) z powodu wywolanego tym wszystkim pragnienia (rafinowane produkty sa pozbawiane wody, w to miejsce wstawia sie sol podrazniajaca zoladek...) jeszcze bardziej utrudnia trawienie, obled. ludzie co prawda wymyslili sobie zazywanie odpowiednich preparatow farmaucetycznych ktore poprawiaj perystatyke jelit itd., to daje ulge na chwile, ale na dluzsza mete szkodzi zdrowiu jeszcze bardziej...

Ostatnia aktualizacja: 28.04.2012 15:32:40 przez gx
[#78] Re: co teraz jesz?

@snajper, post #1

pizze i zapijam pepsi :)
[#79] Re: co teraz jesz?

@Diabeł, post #78

płatki kukurydziane. Bardzo smaczne płatki.
[#80] Re: co teraz jesz?

@snajper, post #79

Drzem z chlebem i zapijam wodą OK
[#81] Re: co teraz jesz?

@parallax, post #80

kurczaka jem. Nie przeszkadzajcie mi.
[#82] Re: co teraz jesz?

@snajper, post #1

Pomarańczowo-truskawkowego loda i zapijam wódką :)
[#83] Re: co teraz jesz?

@snajper, post #81

ciekawe po ktorej reinkarnacji jest ten kurczak :)

dzisiaj mialem okazje polazic miedzy polkami w supermarkacie. tam malo co jest do jedzenia, choc polki uginaja sie od jedzenia :). produkty z miesa sa w 99% nietykalne. czasami cos juz prawie prawie dobrze wyglada, a tu ciach, jedna pozycja, soja modyfikowana albo jakis wzmacniacz smaku..., jak mozna tak popsuc prawie dobre jedzonko, to powinno byc karalne. Podsumowujac. caly ten supermaket po filtracji mozna strescic do budki wielkosci mini baru przy stacji pkp, tyle dobrego

zapewne ludzie to kupuja skoro tam lezy, ale ludzie dzisiaj to produkty konsumpcyjne. tak duzy wybor czache im rozsadza i dostaja malpiego rozumu zgarniajac z polek ile sie tylko da.
[#84] Re: co teraz jesz?

@snajper, post #1

Mortadela z musztardą i chlebem, zapijam pepsi :)
[#85] Re: co teraz jesz?

@gx, post #83

Ten potworny stres zwiazany z czychajaca na ciebie na kazdym kroku straszna smiercia w koncu cie zabije.
Wyluzuj,napij sie coli,zjedz fast fooda,moze ci sie jeszcze poprawi OK
No chyba ,ze jestes kobieta,wtedy te farmazony co wypisujesz sa na miejscu pomysł

Pozdrawiam serdecznie i zycze zdrowiaOK
[#86] Re: co teraz jesz?

@Aniol, post #85

To takie majaczenie w konwulsjach od żarcia tych chwastów na łące OK
[#87] Re: co teraz jesz?

@Aniol, post #85

Opacznie zrozumiales moja wypowiedz, ale rozumiem, w koncu nie bez powodow koncerny wydaja dziesiatki mld. usd na kampanie dezinformacyjne, oglupiajace itd.. co widac po diable. Wiesz, mi chodzilo o zwykle oszustwo. Wiem jaki powinien byc sklad prawdziwej np: kielbasy krakowskiej suchej (ktora uwielbiam) itd.. czytam sklad i co widze, kupe smieci ktorych tam byc nie powinno. Takie oszustwo moze wg. Ciebie jest okej, ale wg. mnie nie jest i taka wedlina nie powinna nosic takiej nazwy. Pomijam juz wplyw wielu wypelniaczy na zdrowie, bo ten jest marginalny dopoki tych smieci nonstop przez kilka lat nie wpycha sie w swoj organizm, oczywiscie pomijam przypadki szczegolne, gdzie juz po miesiacu niewlasciwej diety bedzie widoczny znaczacy spadek kondycji zdrowotnej i formy :).

Mnie to nie stresuje, ale jako osoba zajumujaca sie ustalaniem diety dla sportowcow (takze wyczynowych) i nie tylko... musze od czasu do czasu przeleciec sie po sklepach zeby zbudowac niektorym ich menu.

Ostatnia aktualizacja: 07.05.2012 01:39:00 przez gx
[#88] Re: co teraz jesz?

@Diabeł, post #86

Jajka z chleb z masłem i popijam wodą OK
[#89] Re: co teraz jesz?

@gx, post #87

Zasadniczo to sie z tobą zgadzam.Co do wędlin to jadam tylko szynkę dojrzewającą,bo cala reszta smakuje jak słona żelatyna,nawet krakowska porzuciłem bo wyczuwałem nieznane mi preparaty/stworzenia w składzie ;) Ale lubię czasem zgrzeszyć i zjeść pizze albo cos z KFC z pełną świadomością,ze kopie sobie grób Niewielki problem jest w tym,ze to co piszesz brzmi jak byś był z lekka nawiedzony. Powoduje to reakcje obronna bo przesada w żadną stronę dobra nie jest ;)
[#90] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: co teraz jesz?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem