[#1] Canon Fodder 3
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=56490
Co ciekawe wersja ma byc wylacznie na rynek rosyjski!?
Tak patrzac troche na screenshoty, zastanawiam sie czy aby na pewno wiekszosc tzw. nowych Amig, ewentualnie klasykow z PPC nie spelnia przypadkiem w wiekszej czesci wymagan sprzetowych.

Swoja droga chyba czas zmobilizowac amiswiatek (jak to gornolotnie zabrzmialo ), ale tak na powaznie jakas petycja, od ludzi ktorzy by mieli czas (to najwazniejsze!), checi i umiejetnosci dokonania konwersji - a 'noz' widelec Codemasters daloby sie przekonac i zezwoliloby na konwersje i jej wydanie na maszyny z amigowym duchem. Skoro udalo sie komus ich przekonac na wylacznosc dla Rosjan, to moze na konwersje tez by wyrazili zgode?
[#2] Re: Canon Fodder 3

@ruberum_ignis, post #1

widze ze poszlo w ta sama zla strone co cannon fodder na psp.....
[#3] Re: Canon Fodder 3

@DRACOX, post #2

Niestety - straci to swego ducha, czyli będzie taką sobie grą z ładna grafika i nic więcej. W sumie mamy przykład z restartem Alien Breeda - szkoda :(
[#4] Re: Canon Fodder 3

@ruberum_ignis, post #1

powinni zakazać wydawać taki badziew
szok, że w ogóle się ktoś zgodził nazwać to w tren sposób

[#5] Re: Canon Fodder 3

@(V)(I)mothe(P), post #3

A czego się spodziewałeś?

[#6] Re: Canon Fodder 3

@parallax, post #5

W tym tkwi problem - niczego się nie spodziewałem ;P
[#7] Re: Canon Fodder 3

@ruberum_ignis, post #1

Panowie

Ta gra nie będzie mieć klimatu.

Tyle.

[#8] Re: Canon Fodder 3

@Hubez, post #7

Musiałaby wyglądać jak wersja klasyczna, tylko z nowymi poziomami i wydana przez Virgin. Ale i tak dla was by nie miała klimatu ;)

[#9] Re: Canon Fodder 3

@Hubez, post #7

Za 20 lat może nabierze klimatu, jak zapomnimy o wersji 1 i 2 ;)

[#10] Re: Canon Fodder 3

@ruberum_ignis, post #1

Jakoś te screeny nie napawają optymistycznie ;) Przynajmniej mnie. Czasami się zastanawiam jak musiał by wyglądać idealny remake, taki na miarę obecnych czasów i do tego trzymający klimat i prawdę mówiąc sam nie wiem jak bym to widział, więc nie będę narzekał

Wspomniany Alien Breed w nowej wersji mnie akurat się podoba jako gra, jednak zaznaczam, że nie jestem zbyt dobrze zaznajomiony z oryginałem więc w tej kwestii się nie wypowiadam.

A swoją drogą kilka ładnych lat temu słyszałem też o planach wskrzeszania Desert Strike'a i Syndicate, przez chyba też właśnie Codemasters, jednak czy coś z tego wyszło i mnie po prostu ominęło czy to był jakiś żart prima aprilisowy to do dzisiaj nie wiem ;)

Pozdrawiam rotfl

[#11] Re: Canon Fodder 3

@ruberum_ignis, post #1

Nawet Superfrogowi bym takiej przyszłości nie życzył :P

[#12] Re: Canon Fodder 3

@ruberum_ignis, post #1

Demo wyszło: http://gfi.su/files/cf3_demo_setup_rus.exe

Muzyka to kompletnie inna bajka, ale fajnie jest powrócić sobie do starego dobrego sterowania znanego z CF. Może coś z tego będzie...
[#13] Re: Canon Fodder 3

@Shoonay, post #12

Ja uważam, że gra może być dobra, jednak znacząco odbiega od oryginału i dla nas będzie traktowana jako shit bo nazywa się tak samo a jest zupełnie czymś innym. Sama w sobie dla młodzianów może być nadającą się do grania bo nie znają poprzedniej wersji.
Dla przykładu podam Wolfensteina 3D, gra którą grałem godzinami doczekała się nowej wersji, jak się okazało zupełnie nie miała nic wspólnego z tą poprzednią, a dużo też przy niej czasu spędziłem. Traktuję je jednak jako dwie dobre gry, dwie osobne gry, nie mające ze sobą nic wspólnego oprócz wyrazu w nazwie. Nie obraził bym się jakby ta nazwa była inna w wypadku wolfa jak i CF-a, bo takie przekręty mogą zaszkodzić opinii takim grom.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem