[#1] Gram sobie cover Erica Claptona - wideo
Właściwie jest to moja interpretacja coveru :)
Gitary i bas to ja, a sampel perkusyjny ściągnąłem z netu. :)

http://www.youtube.com/watch?v=e_j8v1hDjw4
[#2] Re: Gram sobie cover Erica Claptona - wideo

@Andrzej Drozd, post #1

Nieźle szarpiesz za struny OK

Choć co do perkusji to jest troszeczkę jakby za bardzo szczekata ( talerze) i mało się dzieje, a najlepiej zrobić trochę bardziej agresiw.

Gitarka i bas OK.

Dodane

Jednak nie - to bardziej wina sampla - mało wyraźny jest ( bardziej się wsłuchać jest ok ).

A gitara basowa jakiej firmy ?

Ostatnia modyfikacja: 07.02.2011 22:47:56

Ostatnia modyfikacja: 07.02.2011 22:53:33
[#3] Re: Gram sobie cover Erica Claptona - wideo

@Andrzej Drozd, post #1

Super! OK

[#4] Re: Gram sobie cover Erica Claptona - wideo

@Andrzej Drozd, post #1

Świetna wiadomość OK

[#5] Re: Gram sobie cover Erica Claptona - wideo

@(V)(I)mothe(P), post #2

Basówka jest Sky Way, najtańsza i używam jej tylko w domu. Do moich zastosowań wystarczy. Gram kciukiem i piórkiem.
Do klangu i slapu potrzebny będzie lepszy sprzęt, ale ja nie zamierzam uczyć się nowych technik na basie, a powinienem bardziej przyłożyć się do gitary :)

Sting gra tylko kciukiem na basie i też jest dobrze. :)
[#6] Re: Gram sobie cover Erica Claptona - wideo

@Andrzej Drozd, post #5

Chodzi o wizje. Jest pomysł i już jest prawie sukces. :P
Znam Cocaine - Erica Claptona. Nigdy bym się nie odważył grać tego kawałka. Nie potrafie tak grać,. bo mam inny styl. A wszelkie podróby będą po prostu śmieszne.

Ale natrafiłem na YT, na jakąś szkółkę. Fajna laska grała bas do oryginalnego kawłka jednym palcem.
Hmmmm, zrozumiałem że na tym ludzie uczą się grać.

No to zrobiłem swoją wersję, inną od wszystkich i nie musiałem podrabiać. Zagrałem cover na swój sposób, tak jak chciałem.

I taka będzie Natami. Każdy użyje jej jak będzie chciał, bez nakazów, bez przejmowania się polityką. Szczególnie tą na brunatnym portalu.

Grunt to bunt i wolność :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem