[#1] Kłopoty Microsoftu???
Dziś w radiowej trójce w wiadomościach podali wiadomość jakoby firmy Nokia i Microsoft ze względu na ogromne tarapaty finansowe podpisały współpracę o wykorzystaniu w7 w telefonach Nokii. I że jest to krok skierowany przeciwko polityce Apple, ich dominującej pozycji na rynku i i furorze jaki robi system Android . Kompletnie nie mam pojęcia o tych dziedzinach ale zdziwiły mnie rewelacje o kłopotach finansowych Microsoftu , bankructwo im raczej nie grozi a szkoda , ale może ktoś odniesie się do tych nowinek ??
[#2] Re: Kłopoty Microsoftu???

@vegeta, post #1

Chodzi o kłopoty finansowe Nokii, nie Microsoftu.

[#3] Re: Kłopoty Microsoftu???

@recedent, post #2

współpraca przy kłopotach finansowych tylko jednej strony? come on, toż to by było przejęcie jak się patrzy, albo Microsoft miałby doradców do ciemnej strony układu pokarmowego.

A tak żeby nie być gołosłownym...

http://www.cdaction.pl/news-5518/microsoft-ma-klopoty.html

Edit: swoją drogą... marzenia amigowca z lat 90-tych :D

Ostatnia modyfikacja: 13.02.2011 21:38:51
[#4] Re: Kłopoty Microsoftu???

@Solo Kazuki, post #3

MS chce ugryźć kawałek smartfonowego tortu ze swoim 7 Mobile, ale sam telefonów raczej nie wyprodukuje. Nokia ma dość Symbiana (Meego nie jest gotowy i raczej nie tak szybko będzie, o ile w ogóle w zaistniałej sytuacji), a najwyraźniej nie chce być kolejnym producentem klepiącym telefony z Androidem.

[#5] Re: Kłopoty Microsoftu???

@recedent, post #4

Współpraca powinna przynieść wymierne korzyści. Aczkolwiek pod warunkiem że telefony Nokii z 7 Mobile się nieźle sprzedadzą.

Ale prognozy nie są obiecujące. Ciekaw jestem jakich działów dotyczą prawie 90% ciecia. Sektor konsol odpada, bo to jedyna dziedzina gdzie M$ odnotował zyski...

[#6] Re: Kłopoty Microsoftu???

@Solo Kazuki, post #5

Gorzej jest z innymi dywizjami, które mają większe problemy. Niektóre musiały obniżyć swoje przewidywania odnośnie sprzedaży nawet o 90 procent.

Przewidywania a nie cięcia, poza tym styczeń 2009 to dawno temu ;)

[#7] Re: Kłopoty Microsoftu???

@kjb, post #6

> Przewidywania a nie cięcia, poza tym styczeń 2009 to dawno temu

ups... nie wiem czemu widziałem 2011 i cięcia.

Ale w sumie sam powtarzam "każdy widzi to co chce widzieć" ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem