[#1]
IContain zapowiada telewizory, telefony komórkowe i komputery marki Amiga
http://icontainprotects.com
Amiga Anywhere okazuje się faktem :)
Nie ma to jak dobry marketing Amiga Inc. - zarobią trochę pieniążków na sprzedaży licencji oraz rozpowszechnią markę Amiga. No i ich projekt Amiga Anywhere wreszcie dojdzie do skutku. IContain wygląda już na solidną firmę i będzie sprzedawać remarkowane produkty takie jak telewizory, komputery PC, telefony komórkowe itp.
Powoli jednak będzie się traciło poczucie amigowości. Jak się okazuje Look&Feel jest tutaj najistotniejszym składnikiem.
Ja sobie myślę, że dobrze się dzieje, mam nadzieję tylko że nie dojdzie do jakichś zatargów między tymi firmami, które obecnie posiadają licencje na różne własności intelektualne Amiga Inc. Można by rzec dla każdego coś miłego - jeden będzie posiadał Amigę 1200 z AmigaOS4.1, drugi PowerMaca z MorphOSem, trzeci NatAmi MX, a kolejny telewizor Amiga :)
Nie powinno być nowych konfliktów wśród społeczności, no bo po co użytkownik telefonu Amiga ma mieć zatarg z użytkownikiem komputera Amiga?
P.S. Ładny ten telefon komórkowy z klasycznym logo Amiga (moim ulubionym) w lewym górnym rogu. Wiek XXI przynosi nam wiele fantastycznych nowości.