[#1] Iplus i Windows 7
Mam laptopa z Windowsem 7. Kupiłem iplusa, zainstalowałem, działa. Z tym, że po każdym uruchomieniu systemu wita mnie komunikat, że ipluschecker.exe próbuje wprowadzić zmiany na komputerze. Kiedy nie zezwalam na te zmiany wszystko i tak działa dobrze.
Czy jest jakiś sposób, żeby ipluschecker.exe nie uruchamiał się automatycznie po starcie Windowsa 7?

[#2] Re: Iplus i Windows 7

@PopoCop, post #1

Niestety, u mnie na dwóch lapkach to samo jest. Tak samo zresztą z Playem.
Oczywiście z systemem Windows 7, ale już pod Windows XP takiego problemu nie ma. Mi się wydaje że to taki urok jest tego systemu.

Ostatnia modyfikacja: 27.02.2011 12:38:20
[#3] Re: Iplus i Windows 7

@PopoCop, post #1

Oczywiście że można ustawić co nam się uruchamia przy starcie komputera, od najprostszego spojrzenia do Startup w Menu Start, poprzez dogłebniejszy wybór w MSCONFIG (wpisz w linii poleceń) aż po rejestr systemowy.
To jest komunikat systemowy? UAC się burzy czy jakiś antywir?
Jak UAC to radzę wyłączyć całkowicie to badziewko a jak jakiś antywir to wystarczy mu dodać ten plik do bezpiecznych.

[#4] Re: Iplus i Windows 7

@(V)(I)mothe(P), post #2

Urok czy nie urok, nad wszystkim da się zapanować chociaż nawet się tego boimy jak wcielenia szatana.

[#5] Re: Iplus i Windows 7

@Shoonay, post #4

Niby można nad wszystkim zapanować, ale Windows to zło wcielone jest ;P. Zresztą mi to aż tak nie przeszkadza, a grzebać już nie chce ;P, bo jak mnie poniesie to czasami ciężko jest powrócić do działania system;P

[#6] Re: Iplus i Windows 7

@PopoCop, post #1

Sciagnij sobie sterowniki modemu ze strony producenta, laczy sie duzo szybciej niz przez iPlus Managera.

[#7] Re: Iplus i Windows 7

@vi-bee, post #6

Hmmm... ja jakoś różnicy nie zauważyłem.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem