[#1] Strona Commodore International
Czy ma ktoś namiary na stronę Commodore International? Mowa o tej pierwotnej, tzn. należącej do przedsiębiorstwa, które upadło w 1994 roku? W ogóle takowa istniała?
Natrafiłem na www.commodore.ca. Kanadyjska domena. Jak wiadomo, oddział kanadyjski wytrzymał trochę dłużej niż całość firmy. W sumie zmienili opisy na stronę fanowską, może ze względu na prawa autorskie do marki. Czy to może być relikt pamiętający czasy tego kolosa, prowadzony przez byłych pracowników?

[#2] Re: Strona Commodore International

@Geekboy68k, post #1

Nie wiem czy istniała strona Commodore. Z takich początków to znam jedynie adres strony AMosaic z 1994 roku.
http://www.mfischer.com/legacy/amosaic/

Sprawdziłem trochę dokładniej
Adresy mail z 94 r
Peter Kittel peterk@cbmger.de.so.commodore.com ale też @cbmnl.cbm.nl i @cbmvie.co.at

adres mail Commodore Austria scholda@cbmvie.at.so.commodore.com

czyli najpewniej adres to było www .cbm.com lub www .commodore.com do późnego 94

dla Escomu AMIGA Technologies Homepage www.amiga.de

Ostatnia modyfikacja: 28.02.2011 17:29:40
[#3] Re: Strona Commodore International

@wuk, post #2

Commodore.com na 100%. Jest w spisie zarejestrowanych domen z 1992 roku. Jej adminami byli Jeff Porter(szef techniczny C=),oraz George Robbins(inżynier C=).
Link
Niestety na tym koniec bo wayback machine ma zapisy z sieci dopiero od 96 roku.
[#4] Re: Strona Commodore International

@wuk, post #3

Sporo wskazuje, że Commodore zarejestrowało jedynie domenę a samej stronki nigdy nie było. Nie ma o niej żadnej wzmianki, nawet na stronie AMosaic z 94(link tam obecny jako Amiga Home Page to stronka prywatna tj. http://www.jeacle.ie/pub/articles/www/www2.gif ), spotkałem też wypowiedź:
"Commodore has had the domain name commodore.com for at least four years, and perhaps even more. This does not mean anything other than the fact that they've registered the name. " z 93 roku.

groups.google.com/group/comp.sys.amiga.advocacy/browse_thread/thread/7617d5477c2cd1f1/48ff3280cb6db56b?lnk=gst&q=commodore+domain#48ff3280cb6db56b

Więc pewnie nie ma nawet co szukać bo takiej strony nie było. Pasowało by to do marketingu Commodore :)

Ostatnia modyfikacja: 28.02.2011 23:40:39
[#5] Re: Strona Commodore International

@wuk, post #4

Dziękuję Ci bardzo!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem