[#1] Drobne przyzwyczajenia
Co pewien czas łapię się na tym, że przyzwyczajam się do pewnych drobnych rzeczy i udogodnień i ciężko by mi było wrócić do stanu "z dawnych lat".
Dwa przykłady z brzegu:
1) krojony żółty ser i wędliny - kupuję je zawsze pokrojone w plastry, kupowanie w kawałku i krojenie sobie w domu (wiele lat temu rzecz normalna) to dla mnie dziś coś co najmniej dziwnego,
2) kran z jedną "wajchą" - kompletnie odzwyczaiłem się od kranów z dwoma kurkami (zimna i ciepła), jak taki spotykam to jest jakiś taki niewygodny w obsłudze :)

Macie podobne spostrzeżenia?

[#2] Re: Drobne przyzwyczajenia

@PopoCop, post #1

Co do twoich przykładów, mam tak samo :P

[#3] Re: Drobne przyzwyczajenia

@Katiria, post #2

A ja mam dokładnie na odwrót. W końcu mam nóż w domu. A jakbyście wiedzieli ile bakterii jest na tych maszynkach w sklepach i jaka mieszanka powstaje gdy się pokroi rózne sery i wędliny na tej samej maszynce...... A jeszcze czym i jak często te panie myją te maszynki..... No cóż temat rzeka.
[#4] Re: Drobne przyzwyczajenia

@PopoCop, post #1

A ja z przerażeniem zauważam, że bez prądu/energii nasza cywilizacja leży i kwiczy - "Grunt to prónd"...

[#5] Re: Drobne przyzwyczajenia

@Tomski, post #4

Prądu ludzie używają od dziesiątek lat i trudno tu mówić, że ktoś się przyzwyczaił ostatnio do używania elektryczności :)
Chodzi mi bardziej o drobiazgi, które pojawiły się kilka - kilkanaście lat temu i powoli złapały nas w swoje szpony :)

[#6] Re: Drobne przyzwyczajenia

@PopoCop, post #1

scroll w myszce :) a ostatnio w sumie też boczne przyciski na myszy.

Ostatnia modyfikacja: 15.03.2011 15:51:03
[#7] Re: Drobne przyzwyczajenia

@PopoCop, post #5

Hmm...krojony chleb?
Bo o pilocie do telewizora nawet nie wspominam :P

[#8] Re: Drobne przyzwyczajenia

@PopoCop, post #5

Jeśli o taką skalę czasu chodzi (kilkanaście lat) to absolutnie "the best of the best" jest mięciutki papier toaletowy

[#9] Re: Drobne przyzwyczajenia

@PopoCop, post #1

Mam!
Soki/mleko w kartonach z nakrętką. OK

A co do sera i wędlin: często kupuje włąśnie niekrojone bo lubię sam kroić.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem