[#1] Telewizor LCD godny polecenia
Rozglądam się za jakimś telewizorem LCD o przekątnej w granicach 21-26 cali. Nie będę go używał do Amigi :) Jego zadaniem będzie odbiór stacji TV i wyświetlanie obrazu z DVD.
Jakie modele polecacie? Ewentualnie jakie odradzacie? Może zamiast TV lepszy będzie monitor z tunerem?

[#2] Re: Telewizor LCD godny polecenia

@PopoCop, post #1

Witam.
Polecam ten monitorek z wbudowanym tunerem TV.
http://cokupic.pl/produkt/Samsung-SyncMaster-SMT220
Ma wszystko co potrzebuję. Dekoder MPEG4 też. Śmiało można oglądać DVB-T, przewodnik po programie też znośny.
Jedyne co mnie wkurza to lekka poświata którą widać na krawędziach przy zgaszonym świetle na czarnym :) tle.
A może wszystkie LCD tak mają, w końcu to podświetlenie.
Nie wiem jak obraz wygląda na LED'owym ale na tym SM jest dość dobry.
Portów od groma: ANT, Scart, Composite, DVI, VGA, HDMIx2, CI.....
POLECAM

[#3] Re: Telewizor LCD godny polecenia

@Jacenty, post #2

Mam głupie pytanie: czy do tego monitora (i w ogóle do monitorów z tunerem TV) jest pilot?

[#4] Re: Telewizor LCD godny polecenia

@PopoCop, post #3

Tak. Jest taki ładny pilot jak od telewizora.
Jeszcze jedno czego brakuje mi w tym monitorze to PIP z innego źródła, np: mam włączoną blachę i w okienku Ami. Nie wiem czy jakiś monitor z tunerem oferuję taką funkcję. Ja mam do tego osobną kartę TV.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem