@frywolny_marian,
post #3
Na PPA, a tym bardziej na eXecu nie ma co oczekiwać nagłego odrodzenia sceny klasykowej, za duże rozczłonkowanie społeczności. Większość neo-amigowców liczy na produkcje w co najmniej 65 tysiącach kolorów korzystające z OpenGL i SDL. Z dobrych natywnych produkcji na Amigę (platforma MorphOS), które wyszły to gra Fortis autorstwa MDW i spółki.
Jakby spojrzeć na wypowiedzi osób, które coś starają się zrobić na Amigę klasyczną to bez wątpienia wszyscy stoją przed jakimiś ogromnymi problemami mimo, że zamierzają lub piszą te gry w AMOSie. Niestety te problemy są mi w większości nieznane, bo te osoby nie zadają pytań na forum w odpowiednich działach. Ja np. stałem swego czasu z problemem szybkości animacji w programie pisanym systemowo. Problem ten został rozwiązany dzięki samozaparciu oraz pomocy szeregu osób z forum (szczególne pozdrowienia dla MiniQ). Teraz jestem w trakcie zespołowej pracy nad pewną produkcją, piszę ją z tą samą osobą, z którą tworzyłem Arcymaga, lecz ta gra będzie znacznie prostsza, ale kompletna.
Co do Twojego pragnienia nauczenia się pisania na klasyku to oczywiście życzę powodzenia podpowiadając jednocześnie, byś połączył swe siły z innymi developerami, których tutaj na forum powinieneś znaleźć garstkę. Wtedy szanse na powodzenie rosną.
Ostatnia modyfikacja: 20.04.2011 21:26:12