[#31] Re: Co Wy na to?

@Tomski, post #1

Android też śledzi każdy ruch. I google też się nie wypowiada na ten temat, nie komentuje tego.

http://www.telepolis.pl/news.php?id=21355

Zło jest wszędzie

[#32] Re: Co Wy na to?

@Spline, post #30

W którym miejscu napisałem coś złego o ludziach innych ras?
Stwierdzenie oczywistego faktu że Amerykanin lepiej traktuje białego polaka niż np. Araba nie jest rasizmem tylko przejawem braku ślepoty. To właśnie ogólne przekonanie że o rasizmie nie powinno się mówić a osoba mówiąca o nim jest sama rasistą to nowa broń rasistów właśnie! Pomyśl o tym a nie rzucasz ciężkie oskarżenia

Kompleks niższości i żal do świata to już całkiem nie wiem gdzie wyczytałeś...
Dla mnie ani USA nie jest imperium zła ani kolebką idealności. Zwykły kraj, taki sam jak my tylko większy i bogatszy i mający większe wpływy. Dbają o swoje interesy jak każdy zresztą :)

[#33] Re: Co Wy na to?

@Spline, post #28

Ale XoR ma rację. Stany są pełne zakamuflowanego rasizmu. W Nowym Jorku, Los Angeles może tego tak nie widać, ale to są enklawy w morzu rednecków. Przejedź się na południe do Georgi, Alabamy albo do Luizjany. Tam się nikt z swoim rednckostwem i rasizmem nie kryje, ba są nawet dumni z tego. Naprawdę USA prawdziwe a obraz stworzony przez popkulturę to dwie różne rzeczy. Ogólnie kraj zajebisty na wycieczkę, do życia broń Boże.
[#34] Re: Co Wy na to?

@General_Specific, post #33

Nie tylko rasizm. Teraz wszyscy świętują z powodu zabicia człowieka. Z resztą tam zawsze lubowali się w publicznym zabijaniu - egzekucje u nich to show na które ludzie sobie przychodzą popatrzeć.
Nie mówiąc o doprowadzonej do perfekcji wszechobecnej inwigilacji, której jeden z przejawów zapoczątkował ten wątek. Totalitaryzm w najszczerszym wydaniu. A z wojną w Iraku pięknie wzorowali się na Niemcach z '39.
Jak dla mnie obecne USA ma więcej przejawów totalitaryzmu niż stalinowska Rosja.
[#35] Re: Co Wy na to?

@lekarz_med, post #34

Też tego nie rozumiem. Byłem pewien, że w końcu zabiją binLadena, ale myślałem, że jak zwykle chociaż wcisną ludziom ciemnotę, że zginął podczas bombardowania i bardzo żałują, że nie osądzi go niezawisły sąd. Tym razem nie ukrawają, że zarżnięcie go i jego bliskich było ich celem.
Zresztą o czym tu mówić. Dwa dni temu jawnie przeprowadzono zamach na głowę państwa mając w dupie prawo międzynarodowe. Zachodnia cywilizacja, praworządna i demokratyczna.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem