@wali7, post #29
z rzeczami które są efektami twojej fantazji (np. względna łatwość programowania w Basicu w porównaniu do C)
Ja odkryłem C/C++ jako dużo wygodniejsze narzędzie.
dla mnie dużo istotniejsze jest przetwarzanie sporej ilości danych i ich graficzna reprezentacja. Basic przy takich projektach to bałagan, dużo łatwiej zapanować nad projektem w C++.
A ja prosiłem o przykład konkretnie z Amosa i Sas C... bo też potrafię wyprodukować kod wykonywalny HelloWorld w C o objętości chociażby 2 MB
A to co piszesz o Morphosie ... dowodzi potwornej wręcz ignorancji. Napisałeś program dla Morphosa? Wiesz jak ten system działa, jak jest zbudowany?
@1989, post #32
@1989, post #35
@wali7, post #34
I wciaz fantazjujesz. Jakie dobre programy pod Amiga powstaly w Basicu? O Worms juz wiemy. Co jeszcze? No bo przeciez, co wciaz podkreslasz, interesuje cie tu wylacznie programowanie pod Amiga.
Od dawna interesuje mnie bowiem w programowaniu cos wiecej niz uzycie Basica
Wspaniale że odkryłeś C++ już 21 lat temu. Szkoda, że zatrzymałeś się z wiedzą dot. C++ na tym poziomie
oczekał się standaryzacji ISO
@1989, post #37
@wali7, post #39
Jak dla mnie, podstawową cechą każdego języka jest współpraca programu z systemem operacyjnym
Przecież jak ktoś będzie chciał, to w C stworzy program prawie identyczny jak w Basicu