[#1] Turrican 3D - parę filmów
[#2] Re: Turrican 3D - parę filmów

@snajper, post #1

Wybacz, trochę nie w temacie jestem. Mam rozumieć że jednak robią go dalej/od nowa?
Bossowie fajni, tylko ta muzyka... Do tej gry bardziej pasuje jakieś czadowe techno, a nie smyczki i orkiestra.

Ostatnia modyfikacja: 10.06.2011 17:52:19
[#3] Re: Turrican 3D - parę filmów

@snajper, post #1

Graficznie to straszny paździerz.

[#4] Re: Turrican 3D - parę filmów

@frywolny_marian, post #3

Zgadzam się, takie same odniosłem wrażenie - grafika jest po prostu słaba...

[#5] Re: Turrican 3D - parę filmów

@snajper, post #1

Z postury i dynamiki ten Turrican wyglada jak tytułowy bohater Predatora :)
[#6] Re: Turrican 3D - parę filmów

@cpt. Misumaru Tenchi, post #2

A nie wiem w sumie, tak tylko zarzuciłem linkami :P a w źródle ani słowa o tym, co to ma sobą reprezentować. Mi to wygląda na jakieś materiały sprzed lat, więc raczej jako ciekawostka, tyle że czemu tak późno ujrzały światło dzienne?...

[#7] Re: Turrican 3D - parę filmów

@snajper, post #6

Podzielam wcześniejsze opinie, grafika słaba, na poziomie 1995 r. No i ten szprechający lektor w intrze - zgroza.

Zachwycać się tą grą można jeśli wyjdzie w takiej postaci na CD32 :)

[#8] Re: Turrican 3D - parę filmów

@PopoCop, post #7

AllVision, the company which once worked on Turrican 3d with Manfred Trenz until the development got stopped, has now released some videos showing yet unreleased rendered footage at their youtube channel!

Czyli tak jak myślałem.

[#9] Re: Turrican 3D - parę filmów

@snajper, post #1

Nie wiem o co w tym chodzi. Wolę klasycznego Turricana. :)
[#10] Re: Turrican 3D - parę filmów

@wali7, post #5

Nie obrażaj drapieżcy.
[#11] Re: Turrican 3D - parę filmów

@snajper, post #1

Matko, ale ch*jnia. I jeszcze ten szwabski..

Ostatnia modyfikacja: 13.06.2011 22:19:02
[#12] Re: Turrican 3D - parę filmów

@snajper, post #8

Aha, czyli to ten który miał być, ale go nie było. Uf, odetchnąłem z ulgą.

[#13] Re: Turrican 3D - parę filmów

@cpt. Misumaru Tenchi, post #12

Ja też
Mam nadzieję, że jeśli ktoś faktycznie będzie się brał za przerabianie Turricana, to będzie wyglądał przynajmniej jak Metroid Prime.

[#14] Re: Turrican 3D - parę filmów

@Katiria, post #13

to będzie wyglądał przynajmniej jak Metroid Prime

Prędzej ktokolwiek doleci na księżyc motorynką niż amatorsko zbliży się do poziomu magików z Retro Studios. Nie ta skala . "Przynajmniej" - spadłem z fotela :)LOL :)

[#15] Re: Turrican 3D - parę filmów

@michalmarek77, post #14

A gdzie ona napisała, że mają robić to amatorzy? Niech robi kto chce, byle to jakoś wyglądało.
[#16] Re: Turrican 3D - parę filmów

@Ender, post #15

Retro Studios w Metroid Prime wpompowalo lata pracy , dziesiatki milionów dolarów Nintendo. Jeśli ktoś pisze, żeby ktokolwiek zrobił Turricana
przynajmniej
na takim poziomie - nie ma pojecie o robieniu gier, po prostu.

Ender, na amidze gry niestety piszą /pisali/ głównieprogramiści. Obecnie gry na wiodących platformach tworzą artyści olbrzymim kosztem. Z fantastycznym efektem.
Programiści /engine/ to chyba mniej niż 5% procesu tworzenia gry.

Remake Turricana - fajny pomysł, jednakże w 2D - choćby w mikroskali odświeżony jak M.Ancel robi Rayman Origins. 3d nie zawsze się sprawdza.
Choć amigowcom polecam Super Turricana na Snes'ie - świetna wersja!

[#17] Re: Turrican 3D - parę filmów

@michalmarek77, post #16

Tak a propos, na lipiec zapowiadane jest demko następnego klona Turricana na PC, tytuł roboczy "Turrican Forever". Ze screena to wygląda jak T2002, więc nic specjalnego, no ale się zobaczy.

[#18] Re: Turrican 3D - parę filmów

@michalmarek77, post #16

Przecież taki Turrican 3D może wyjść np. na Xboxa i wtedy powinien być przynajmniej na ... .
Z drugiej strony jeżeli Amiga miałaby się odrodzić jako NG to wszelkie remake amigowych hitów powinny prezentować wysoki poziom. Na klasyka jest mnóstwo dobrych gier i nikt ich raczej nie będzie poprawiać, bo ludziom ich poziom pasuje.
Zgadzam się, że przenoszenie wszystkiego w 3D to nieporozumienie (wystarczy spojrzeć na kino). Jak już ktoś coś takiego planuje, to powinien mieć wszystko baaaaaaaaaardzo doooooooobrze przemyślane.

Ostatnia modyfikacja: 16.06.2011 08:13:28
[#19] Re: Turrican 3D - parę filmów

@michalmarek77, post #16

A gdzie ja napisałam, że to ma być na Amigę? Poza tym, co to wysokich wymogów nie mogę mieć?
Co do przeróbek w 2D, ja osobiście lubię Hurricana http://www.youtube.com/watch?v=2B-6Yce7Io4

[#20] Re: Turrican 3D - parę filmów

@Katiria, post #19

Wypas. To nawet nie jest przeróbka tylko to jest Turrican. :)
[#21] Re: Turrican 3D - parę filmów

@snajper, post #1

Nowe screenshoty Turricane 3.5 (kolejny - po Morgul Returns - mod T2002 by Łukasz Maniewski): http://www.speedyshare.com/files/29011482/Turricane_3.5_FM.7z

[#22] koszulki z Turricanem. :gitara:

@snajper, post #1

http://www.nerd-wear.spreadshirt.de/-C187470
Wreszcie jakiś konkret. gitara Ikona amigowości, a nie jakiś superfrog.

[#23] Re: Turrican 3D - parę filmów

@snajper, post #1

Grafika na poziomie połowy lat 90-tych. Podejrzewam, że to filmy z jakiegoś porzuconego projektu z tego okresu.

[#24] Re: koszulki z Turricanem. :gitara:

@snajper, post #22

Ikona amigowości, a nie jakiś superfrog

Czyżby?

Turrican 1 - powstał najpierw na C64, potem na Amigę.
Turrican 2 - amigowa wersja została ukończona jako pierwsza, ale autor gry twierdzi, że wersja na C64 to "original design".
Turrican 3 - konwersja z Segi Megadrive.

Ikona czy nie - i tak b. lubię te gry :)

[#25] Re: koszulki z Turricanem. :gitara:

@PopoCop, post #24

Turrican 1 - powstał najpierw na C64, potem na Amigę.

...co nie świadczy kompletnie o niczym, jako że obie wersje były rozwijane równocześnie.

Turrican 3 - konwersja z Segi Megadrive.

Cytat:
"At first, Factor 5 started Turrican 3 on the Amiga, they even had a demo with the plasma-rope. But then began the problems with the Amiga and they switched to the Sega MegaDrive. One year later Kaiko offered Rainbow Arts to do a Turrican 3 on Amiga, not identical to MegaTurrican. But there were copyright problems, and so MegaTurrican was ported."
Czyli nie wiadomo nawet, czy gdyby pierwotne zamierzenia się powiodły, to Mega Turrican w ogóle by powstał.

Tak czy inaczej, Amiga jest jedyną platformą, na którą dostępna jest cała "trylogia".

[#26] Re: koszulki z Turricanem. :gitara:

@snajper, post #25

Hah, no to pojadę trochę offtopicowo z alternatywną ideą, dla tych wszystkich, którzy czekają na jakiegokolwiek nowego Turricana a nie grali w Turricana na C64, polecam gorąco! Pozycja obowiązkowa myślę :). Innymi słowy polecam nieodkryte starości jako nowości, a wyszły Turricana trzy części, z czego trzecia w 2004 roku wydana została przez Smash Design no i niestety zawiera trochę błędów, które mogą wpieniać, ale i tak warto :).

P.S. w Turrican 3 na poziomie 2-1 mój ulubiony kawałek BTW ;P.

Ostatnia modyfikacja: 20.06.2011 22:58:15
[#27] Re: koszulki z Turricanem. :gitara:

@BagoZonde, post #26

Za pozwoleniem, uzupełnienie. Poza tą pełną wersją od Smash Designs wyszły dwa różne previewsy owej trójki, każdy oferujący nieco inną grafikę i rozwiązania. A w tego ichniego na szczęście da się grać, choć faktycznie zawiera trochę bugów i sam engine nie jest aż tak płynny jak w pierwszych dwóch, co niestety przekłada się na grywalność (lekko sztywnawe sterowanie bohaterem).
Dla zainteresowanych:
Turrican III
Scorpion: Fight without Mercy
Jako że to tylko dema, możecie ściągać bez obaw o to wasze "piracenie".

Ostatnia modyfikacja: 21.06.2011 03:02:26
[#28] Re: koszulki z Turricanem. :gitara:

@cpt. Misumaru Tenchi, post #27

@cpt. Misumaru Tenchi
Jako że to tylko dema, możecie ściągać bez obaw o to wasze "piracenie".

Masz jakiś problem?

[#29] Re: koszulki z Turricanem. :gitara:

@BagoZonde, post #28

Ze ściąganiem gier? Ja żadnego. Ale niektórzy tutaj zdaje się mają, dlatego wsadziłem disclaimer.

[#30] Re: koszulki z Turricanem. :gitara:

@cpt. Misumaru Tenchi, post #29

To zachowaj ten disclaimer dla siebie, nikogo nie interesuje Twoje zdanie a zarazem offtopic w tej kwestii.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem