[#1] Zx Spectrum 128 poszukiwany.
Witam.Ktoś może ma w/w komputerek na sprzedaż?

[#2] Re: Zx Spectrum 128 poszukiwany.

@jarecki130, post #1

Szukaj/pytaj na worldofspectrum.org

[#3] Re: Zx Spectrum 128 poszukiwany.

@jarecki130, post #1

Sam bym chętnie kupił,ale to rzadkość na naszym rynku.
na ebay`u na pewno kupisz.

[#4] Re: Zx Spectrum 128 poszukiwany.

@jarecki130, post #1

Łatwiej kupić +2 - takiego polecam. Tylko nie kupuj wersji w szarej obudowie - lepiej sprawuje się wersja czarna.

[#5] Re: Zx Spectrum 128 poszukiwany.

@gorzyga, post #4

Lepiej w jakim sensie? Mam szarego +2 i sprawuje się bardzo dobrze. Czarny +2 i +3 (bo to prawie to samo) wśród spectrumowców mają średnią opinię ze względu na niekompatybilność z niektórymi grami (te gry można oczywiście przerobić żeby działały).

[#6] Re: Zx Spectrum 128 poszukiwany.

@PopoCop, post #5

Bo szary czyli +2 jest rozwinięciem +128 ,a czarny +2A to już seria wyjściowa do +3 i sporo zmian,co niesie ze sobą niekompatybilność.

mam taki plan żeby kupić właśnie +2 (szarego) i skrócić go o magnetofon(tylko na mnie nie krzyczcie),mam Divide więc byłby zbędny.

[#7] Re: Zx Spectrum 128 poszukiwany.

@damianx, post #6

Ja też mam szarego +2 z DivIDE i magnetofonu nie ucinałem :)
Wbrew pozorom magnetofon czasem się przydaje np. żeby zrobić Save w jakiejś grze (np. Laser Squad, Supaplex).

[#8] Re: Zx Spectrum 128 poszukiwany.

@jarecki130, post #1

http://cgi.ebay.pl/SINCLAIR-128K-ZX-SPECTRUM-HEATSINK-VERSION-extras-/280701128148?pt=UK_VintageComputing_RL&hash=item415b174dd4

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem