[#1] Profesjonalne zastosowanie MiniMaca
[#2] Re: Profesjonalne zastosowanie MiniMaca

@reactor, post #1

Szkoda, że nie dałeś tego w HP. Rozumiem, że wybrałeś ten dział, bo chciałeś coś przekazać. Jest już późno i Twój przekaz nie jest dość jasny, mógłbyś wyjaśnić?
[#3] Re: Profesjonalne zastosowanie MiniMaca

@reactor, post #1

Całkiem ciekawe, myślę o włożeniu miniaka do jakiejś ciut większej obudowy razem z hubem USB i zasilaczem.... applowska aluminiowa będzie jak znalazł na papier toaletowy. Szkoda że ten gostek był niekształcony i wywalił do kosza całkiem fajny środek, bo mógłby dać tym, co oczekują (na razie bezskutecznie) na coś szybszego od Pega II dla OS4. Ale cóż - głupich nie sieją i całkiem sympatyczny sprzęt z 7447 skorodował na śmietniku wzbogacając lokalne wody w ołów czy rtęć.
A sam pomysł prawie jak ten, gdy dwóch młodziaków wsadziło wielką petardę do środka A500.

Ostatnia modyfikacja: 13.07.2011 02:07:01
[#4] Re: Profesjonalne zastosowanie MiniMaca

@reactor, post #1

Ktoś miał jednak łeb na karku i wiedział jak wykorzystać zepsuty sprzęt.
Do tego ten MiniMac idealnie pasuje pod kolor kafelek. OK
Szkoda tylko, że nie jest tak ekologiczny jak logo na obudowie.

[#5] Re: Profesjonalne zastosowanie MiniMaca

@reactor, post #1

Jaki wóngiel ;) Jak kupilem swojego pierwszego maka, wlasnie mini, gdzies w 2005, to juz wtedy koledzy z pracy mi te fotki podeslali :>

[#6] Re: Profesjonalne zastosowanie MiniMaca

@reactor, post #1

Hahahahh, chciałbym widzieć w tej roli zepsutą X1000, to chyba na ręczniki papierowe w kiblu jakiejś knajpy :P

A tak swoją drogą, to rolka papieru w minimacu się nie zmieści, ale większy lans z obudową miniacza niż krowiastą obudową X1000 :]

[#7] Re: Profesjonalne zastosowanie MiniMaca

@Ender, post #2

Przekaz jest prosty, na poziomie przedszkolnym co może też nam przy okazji wiele powiedzieć o stanie umysłu osoby zamieszczającej tego typu linka. I nie żartuję w tym momencie; w podobny sposób obrażają się dzieciaki w przedszkolu. Miałem w liceum kolegę który robił tego typu dziecinne żarty i każdy wiedział, żeby się tym za bardzo nie przejmować ani nie obrażać. Tylko współczuć.
Kto wie, może po zamieszczeniu takiego niusa niejaki reactor poczuł się lepiej. Oby. Bo tego typu osobnicy lepiej żeby mieli dobre samopoczucie. Albo własny pokój z klamkami na zewnątrz.

Ostatnia modyfikacja: 13.07.2011 10:01:44
[#8] Re: Profesjonalne zastosowanie MiniMaca

@reactor, post #1

Ciekawe ile gigabajtów papiera tam wejdzie OK

[#9] Re: Profesjonalne zastosowanie MiniMaca

@luk, post #7

Ale co Ty się tak stresujesz? Więcej luzu! OK

[#10] Re: Profesjonalne zastosowanie MiniMaca

@parallax, post #9

Wiesz, ten temat nie był początkowo w HP i wtedy ten link mógł być odebrany zupelnie inaczej. Na szczęście szefostwo zareagowało jak trzeba i już jest tam gdzie powinien, no i jego wymowa teraz jest też inna.

Ostatnia modyfikacja: 13.07.2011 10:25:22
[#11] Re: Profesjonalne zastosowanie MiniMaca

@reactor, post #1

dobre :), ale widzialem lepsze pojemniki na papier toaletowy, wiec nie wroze Apple przyszlosci w tej branzy, a poza tym, nie mozna opatentowac (chyba, moze w USA) uzywania srajtasmy..., a bez patentow to zaden biznes dla Jobsa.

[#12] Re: Profesjonalne zastosowanie MiniMaca

@luk, post #7

Troche wiecej dystansu do komputerow, a bedzie Ci lepiej. Zobaczysz.

[#13] Re: Profesjonalne zastosowanie każdego starego komputera

@reactor, post #12

To prawda, więcej luzu.
W sieci (a i na kanałach Discovery) można zobaczyć jak kończą pecety, Amigi, maczki, Silicon Graphics i inne:
jako złom.
I do demontażu tego złomu stosuje się głównie młotki.
Także kolega Reactor pokazał jak lubi miniaki.
Bo z tego egzemplarza coś zostało przydatnego.
Swoją drogą do teraz myślałem że Reactor nie lubi makówek; i znowu się myliłem.

Co najciekawsze większość tego złomu jest 100% sprawna w chwili pierwszego uderzenia młotkiem.
I co? I nic. Taka kolej rzeczy. Liczy się zysk i metale szlachetne zawarte w 100000 sztukach komputerów niszczonych codziennie na całym świecie.
[#14] Re: Profesjonalne zastosowanie każdego starego komputera

@stachu100, post #13

E tam, normalna rzecz z tą obudową :)
Ja widziałęm już PS3 fat'y jako grille /faktycznie nadaje się całkiem, całkiem/ , Xbox'y rozstrzeliwane i wybuchające na miliony sposobów.

Swoją drogą, podczas premiery w Niemczech PS3, Saturn zrobił extra promocję :) 10 osób, któe zrzuciło z dachowego sklepu w dniuowej premiery swoje X360 dostało PS3 w promocji /sam już nie kojarzę czy rabat dostali czy ogólnie sprzęt za free/.

Tak w ogóle, to wiele obudów sprzętu RTV /nei tylko kompów, konsol/ można fajnie poprzerabiać - wystarczy poszukać w sieci. Niektóe zastosowania są , hmn, innowacyjne :)

[#15] Re: Profesjonalne zastosowanie MiniMaca

@luk, post #7

Wiecej luzu. Niektorzy zachowuja sie jakby Reactor im zone obrazil.
Chociaz z drugiej strony, gdybym zobaczyl w tej roli A3000 np. to tez bym sie raczej wkurzyl ;)
Mi troche szkoda tego miniacza. To calkiem sympatyczny komputerek.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem