[#1] Irytujące wokale
Czy znacie wokalistów/wokalistki, których głos jest dla was irytujący? Nie chodzi o styl muzyczny, teksty piosenek tylko o samo brzmienie głosu.

Moi "faworyci":

Antony (Antony and the Johnsons),
Billy Corgan (Smashing Pumpkings),
Czesław Mozil (Czesław śpiewa).

[#2] Re: Irytujące wokale

@PopoCop, post #1

Dorota Rabczewska i Czesław Long czy jak mu tam było

[#3] Re: Irytujące wokale

@parallax, post #2

Czesław Long czy jak mu tam było

Mozil :)

Ja też wymienię jednego "artystę". Uwaga, tylko dla ludzi o mocnych nerwach :P
http://www.youtube.com/watch?v=4KHUf9xLcSE&feature=related

Ostatnia modyfikacja: 01.08.2011 12:42:06
[#4] Re: Irytujące wokale

@Andrzej Drozd, post #3

Koleyny zyeb :)
http://www.youtube.com/watch?v=bsY1LkTFotU&feature=player_detailpage#t=8s

[#5] Re: Irytujące wokale

@parallax, post #4

http://www.youtube.com/watch?v=IqPLqQD30MY
[#6] Re: Irytujące wokale

@Diabeł, post #5

Ale paszczur, to Ty? ;)

[#7] Re: Irytujące wokale

@parallax, post #6

Na szczęście nie
[#8] Re: Irytujące wokale

@Diabeł, post #7

Ale trochę podobny do męża mojej kuzynki, może nawet bardziej jak trochę ;) Ale to nie on :)

[#9] Re: Irytujące wokale

@parallax, post #8

To Józek z Kobierzyna, ten co śpi ze śpi ze świnkami i obmacuje transformatory. Na jutubie sa filmy z nim w roli glownej.
[#10] Re: Irytujące wokale

@Diabeł, post #9

Stachursky (ma głos jak mój przepity wujek), Feel czyli von Kupicha - mógłby się wysmarkać przed występem.

Mały OT:
Kupicha zastanawiał się nad nazwą swojego zespołu, po czym jego wzrok padł na otwartego peceta. Spojrzał na zasilacz. Był to Modecom...

Już wiem! Od teraz jesteśmy FEEL!!! szeroki uśmiech

Ostatnia modyfikacja: 11.08.2011 17:54:32
[#11] Re: Irytujące wokale

@PopoCop, post #1

Corgan ma specyficzny głos - można lubieć albo nie. Kiedyś też średnio do mnie przemawiał, ale potem zaakceptowałem. Jest po prostu charaktersytyczny i świetnie pasuje do jego kompozycji (bo przecież jest świetnym kompozytorem i gitarzystą). Miałem okazję być na koncercie Smashing Pumpkins i brzmienie jego jak i zespołu było super.

Ogólnie najbardziej dojrzały zespół i najbardziej wszechstrony muzyk z kęgiu muzyki Seattle. :)

[#12] Re: Irytujące wokale

@PopoCop, post #1

Ja bym dodała Ozzy'ego, ma bardzo specyficzny głos :P

[#13] Re: Irytujące wokale

@Katiria, post #12

Deep Purple zapoczątkowali Heavy Metal (choć to Hard Rock), a Black Sabbath wdrożyli tą muzykę z "upadłymi" tekstami Osbourna.

Teksty Iana Gilana z Deep Purple przez całą twórczość są często HARD, ale podłoże jest bardzo hippisowskie. Symfoniczne i rockowo hippisowskie. To się ceni.
Teraz.
Ponieważ bum punk rocka na początku lat 70-tych stwierdził że Deep Purple, Pink Floyd i cała ta akademicka ferajna to dinozaury.

Ozzy trochę pojechał po klimatach mrocznych. Nic dziwnego. Gitarzystą jest Tomy Iommi. Do dzisiaj nosi krzyż na koncertach.
Tak czy inaczej Siczka z KSU często nosi na koncertach t-shirt Black Sabbath.

Ale czy Ozzy ma irytujący głos? Nie ma. Ma specyficzny :), ale ok, naturalny. Klasyczny. :)

Ostatnia modyfikacja: 13.08.2011 00:48:51
[#14] Re: Irytujące wokale

@Katiria, post #12

Zgadza się specyficzny, ale w żadnym wypadku irytujący (chociaż to zawsze jest kwestia czyjegoś gustu).

Równie dobrze mozna powiedzieć, że irytujący jest Mike Patton (znaczy jego głos) z Faith No More w swoich solowych projektach muzycznych. ;)

[#15] Re: Irytujące wokale

@PopoCop, post #1

Tatiana Okupnik.

Nie trawię.
[#16] Re: Irytujące wokale

@PopoCop, post #1

no niezły wątek, pasował by do loży szyderców gdyby był taki dział ;)
ja typuje Pana Krzywego oraz Pana Piasecznego, a jeśli chodzi o Panie stawiam na Korę ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem