[#1] Mam (znowu) Amige!
Chciałem się tylko pochwalić Po prawie 10 latach przerwy! Dokładnie tydzień temu dostałem od kogoś życzliwego A500 w prezencie ...i się zaczeło.

Już chciałem wykupić całe eFunzine jak do nich pojechałem ale póki co, skończyło się na A570 i monitorku AMIGA. Za tydzień zaś będzie kontroler dysku, kick 3.1 i, jak się uda - turbo 030.

Podsumowując - na nastepny zlot w okolicach Łodzi/Warszawy jadę z żoną i całkiem dojrzałą przyjaciółką

Sprzecior

PS: przepraszam za jakość zdjęcia. Robione ogórkiem.
PS2: Ale jestem podjarany :] Stary chłop a taki głupi...

Ostatnia modyfikacja: 11.08.2011 20:33:14
[#2] Re: Mam (znowu) Amige!

@_arti, post #1

Cóż wielce mogę napisać... po prostu gratuluję! :)

[#3] Re: Mam (znowu) Amige!

@_arti, post #1

dokup jeszcze legendarny klawisz F8 i juz bedziesz mogl sie lansowac na miescie nowym zakupem
[#4] Re: Mam (znowu) Amige!

@selur, post #3

Cholera, wlasnie... srednio 50,00 PLN on kosztuje. Kazdy, kogo pytam, zupelnie niepotrzebnie, dorzuca klawiature gratis

Dobra, jak juz zalozylem watek, to zapytam. Moze ktos ma, moze cos doradzi. Chodzi o kontroler HDD. Mam do wyboru - Elsat AT-BUS (przelotowy - to jego glowna zaleta), GVP z emulatorem x86 (nie pamietam modelu) i Commodorowski A590. Zalezy mi, zeby wlozyc dysk do 2GB, nie wiecej. Ktory wybrac? Z ktorym bedzie najmniej problemu?

[#5] Re: Mam (znowu) Amige!

@_arti, post #4

ja bym brał Elsat'u

[#6] Re: Mam (znowu) Amige!

@bombermax, post #5

Oka, to jeszcze 3 pytania:
1. moge tam wsadzic standardowy dysk IDE (nie XT/8bit)?
2. Czy moze to byc np. 40GB, z ktorych wykorzystam 2 czy jednak HD fizycznie nie moze byc wiekszy niz 2GB, bo inaczej nie zadziala?
3. i ostatnie pytanie - czy pod kickiem 3.1 bede mogl na tym kontrolerze podlaczyc wiekszy dysk?

Ostatnia modyfikacja: 12.08.2011 11:35:52
[#7] Re: Mam (znowu) Amige!

@_arti, post #6

1. możesz
2. może być większy niż 2GB
3. tak, powinno wszystko śmigać

jeszcze jedno.. możesz mieć problem z partycjonowaniem, nie wiem doładnie bo nie pamiętam, ale kolega miał taki kontroler (zawsze mu go zazdrościłem : ) i miał dyskietke z programem dołączoną.

Ostatnia modyfikacja: 12.08.2011 12:06:32
[#8] Re: Mam (znowu) Amige!

@bombermax, post #7

Tak, o to juz pytalem tutaj -> http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&t=85102#92989

[#9] Re: Mam (znowu) Amige!

@_arti, post #8

rzeczywiście :) no to problem z głowy.

[#10] Re: Mam (znowu) Amige!

@_arti, post #4

Potrzebny Ci ten klawisz F8? Jeśli chcesz mogę Ci odstąpić nie za 50 zł a za symbolicznego browca :D . Jestem z Łodzi także pewnie nie byłoby problemu z dokonaniem transakcji.

[#11] Re: Mam (znowu) Amige!

@_arti, post #4

Tego, a klawisz F8 z klawiatury A1200 będzie pasował? Ktoś się orientuje? Jakiś czas temu kupiłem nową a stara leży na strychu - wprawdzie kilka klawiszy już "wyszabrowane", ale F8 jest i jeżeli by pasował, to mogę Ci go podesłać.

[#12] Re: Mam (znowu) Amige!

@APC74, post #11

Gratuluje powrotu do amigowania. Notabene to nie Ty czasem projektowałeś strone eFunzine?:D

Ostatnia modyfikacja: 15.08.2011 14:52:55
[#13] Re: Mam (znowu) Amige!

@APC74, post #11

A1200 ma troszkę szersze klawisze, A600 i A500 mają takie same z tego co widzę.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem