[#1] pytanie do skolmana
Żeby nie ciągnąc oftopa w innych watkach. Poza tym w tamtym wątku mi nie odpowiedziałeś. mam nadzieje, że tu odpowiesz.

W jednym z linków, które podałeś pisze, że weganie nie biorą leków, które były testowane na zwierzętach. Czyli jak weganin zachoruje na zapalenie płuc albo gruźlicę to musi umrzeć?

Napisano też, że weganie nie jedzą miodu bo jego produkcja powoduje cierpienie. Możesz mi wyjaśnić w jaki sposób pszczoły cierpią i na czym mają zimować?

Benedykt Dziubałtowski

[#2] Re: pytanie do skolmana

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Gdyby bog nie chcial zebysmy jedli zwierzeta nie robil by ich z miesa.
[#3] Re: pytanie do skolmana

@Aniol, post #2

Jestem 100% weganinem, i prawde mowiac nie z przekonan ideologi,tylko z faktu ze jedzenie miesa,ryb mnie brzydzi. Weganin moze kochac tytoń i nie cierpiec alko i miec gdzies eko-bullshit:)dzisiejsza medycyna niestety opiera sie na doswiadczeniach josifa mengele,straszne, co nie zmienia faktu ze wszyscy z tego korzystamy.

[#4] Re: pytanie do skolmana

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Ktoś kto myśli że jest 100% weganem po prostu nie jest świadom ile produktów mięsnych ma w domu:
http://cdn-www.i-am-bored.com/media/vegancowprod.jpg
Ach ta błoga dziecięca nieświadomość, jak to fajnie czuć się lepszym od innych dorabiając sobie filozofię do tego co się spożywa. ;)

Ostatnia modyfikacja: 21.08.2011 13:13:52
[#5] Re: pytanie do skolmana

@Aniol, post #2

Szczęść Boże (to do D. Dziubałtowskiego)

@Aniol - my też jesteśmy z mięsa.
Kiedy upichcisz jakiegoś ludka :>

Anthrox

Ostatnia modyfikacja: 21.08.2011 13:24:02
[#6] Re: pytanie do skolmana

@michalmarek77, post #3

Masz prawo jeść/nie jeść mięsa. Możesz w ogóle nie jeść lub jeść po prostu to na co masz ochotę. Jesteśmy w wolnym kraju i wolnymi ludźmi. Sam nie popieram ideologi wegetarianizmu ale to jest moje zdanie, każdy może się z nim zgodzić lub nie zgodzić.

Jak bardzo słusznie zauważył Shoonay, skolman dorobił sobie ideologie do nie jedzenia mięcha. Najlepsze w świecicie jest to, ze nie potrafi jej obronić ( bo ta ideologia jest w gruncie rzeczy bez sensu)

Nadal czekam na odpowiedź skolmana.

Jeszce jedną rzecz dopytam. Weganie również się nie szczepią przeciw chorobom raz swoich dzieci też nie?

Jeszcze parę ciekawych kwestii.

Na jutubie jest multum filmów pokazujących ciepiące zwierząt, bestialskie egzekucje, itp itd. Natomiast nie ma ani jednego adresu takiej ubojni/rzeźni/hodowli. Nie podano nawet nazwy takiego gospodarstwa. Jest to bardzo dziwne. Ponad to nie ma żadnych informacji aby autorzy tego filmu zgłaszali sprawę na policję, do obrońców praw zwierząt/ sądu. Gdybym sam coś takiego widział to odrazu bym dał znać gdzie trzeba, takie rzeczy są karalne.

Benedykt Dziubałtowski

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem