[#1] Akcja złomowisko
Bywając regularnie na tym złomowisku komputerowym ( wspominałem o tym winnym wątku) zacząłem upłynniać na alledrogo to co ciekawego zmalałem. W tym wątku będę to sukcesywnie opisywał. Dla bywalców PPA będą rabaty. Jeśli ktoś jest czymś zainteresowany proszę dać znać, obniżę cenę aukcji.

http://allegro.pl/show_item.php?item=1784376060

Sprzedany. Jutro jedzie do........Hiszpani.

Ktoś sobie kupił zasilacz UPS, trochę poużywał i [wulgaryzmy] na złom.

http://allegro.pl/mge-ups-pulsar-el7-490-wat-sprawny-i1796899744.html

Cena dla ppaowiczów -30 pln.

Dla fanów Pana Tadeusza 0.7L oraz konserwatorów winyli

http://allegro.pl/pan-tadeusz-winyl-dwa-kompletne-tomy-lektury-i1796899428.html

Cena dla ppaowiczów -5 pln.

Mam jeszcze całe stado innych upesów ale muszę to przejrzeć.

Benedykt Dziubałtowski

[#2] Re: Akcja złomowisko

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

[wulgaryzmy], ups i wogóle sprzęt, sie wyrzuca, albo poddaje recyklingowi ;)

Ostatnia modyfikacja: 31.08.2011 00:09:27
[#3] Re: Akcja złomowisko

@arti4-92, post #2

Za wulgaryzmy i mafijne podejście do świata (interpretacja twojego tekstu), powinieneś otrzymać 7 dni bana oraz otrzymać karę chłosty za zaśmiecanie planety - każdy post nie ucieka w kosmos, tylko wpływa na naszą planetę ;)
Dość śmietnika, prawda?
[#4] Re: Akcja złomowisko

@Andrzej Drozd, post #3

każdy post nie ucieka w kosmos, tylko wpływa na naszą planetę
Dość śmietnika, prawda?

Powiedz to wszystkim uczestnikom ostatnich wątków polityczno-religijno-ekologicznych w Hyde Parku.

[#5] Re: Akcja złomowisko

@strim, post #4

Ale co ja mam im powiedzieć? :) Nikt nie przeklinał, nie obrażał w sposób jawny jak w barze, tylko ludzie wymieniali swoje poglądy. Często ostro i mało brakowało, ale mimo wszystko kulturalnie. :)

Natomiast arti4-92 jest recydywistą. Zasłynął z chamskiego bycia na PPA, oszustw, szatanizmu i wulgaryzmów.
Zasłynął także z tego, że to wszystko...jego tata. Nauczył go elektroniki, kroić A1200, oszukiwać Amigowców na Allegro itd.
Nie mam pojęcia czy karać artiego4-92, czy jego tatę za totalną ignorancję w wychowaniu i przekazaniu pewnych wartości, ale problem pozostaje problemem. Być może jednostkowym (arti4-92, to chuligan sam w sobie), a jego tata nie ma/nie miał czasu na wychowanie...
[#6] Re: Akcja złomowisko

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Przypominam, że w Hyde Parku, mimo że nie obowiązują sztywne zasady trzymania się tematu, nadal obowiązują zasady netykiety. Jak chcecie porzucać mięsem, to zapraszam do Rzeźni. Wulgaryzmy zostały wycięte, więcej ostrzeżeń nie będzie.

@strim: Jeśli nie pasuje Ci temat dyskusji to nie bierzesz w niej udziału. Jeśli zobaczysz naruszenie zasad zanim zauważy to moderacja, to zawsze możesz to zgłosić. Podejście w stylu "tematy X, Y i Z mi nie leżą, więc powinny zostać skasowane" ociera się o absurd.

[#7] Re: Akcja złomowisko

@Andrzej Drozd, post #5

lol, jakiego chamskiego bycia? Oszustw i wulgaryzmu? Czekam na przykłady, nie lićzac tego co było na górze, to była moja odpowiedź na to co benek mówił. "On może, to ja też, zobaczymy kto dostanie bana". Drugą rzeczą jest to, że wszystko co mówisz nie może zostać uargumentowane przez ciebie, nie masz dowodów, tak więc "udowodnij, albo przeproś".

[#8] Re: Akcja złomowisko

@arti4-92, post #7

Arti nie szalej. Poniosło mnie trochę przy pisaniu tego posta i użyłem niecenzuralnego słowa za co przepraszam. Słusznie zareagował recedent.

Benedykt Dziubałtowski

[#9] Re: Akcja złomowisko

@recedent, post #6

Podejście w stylu "tematy X, Y i Z mi nie leżą, więc powinny zostać skasowane" ociera się o absurd.

Ja tego nie powiedziałem, ale absurd to jest gdy na portalu amigowym mamy więcej postów na wspomniane tematy, niż takich związanych z Amigą . A przez kilka dni tak było.

Jeżeli chcesz tą dyskusję kontynuować, to w rzeźni stworzyłem niedawno odpowiedni wątek .

Ostatnia modyfikacja: 31.08.2011 11:19:20
[#10] Re: Akcja złomowisko

@arti4-92, post #7

"udowodnij, albo przeproś".

Udowodniłem że zachowałeś się po chamsku, w związku z czym moderator "wykasował" twoje wulgaryzmy.

Ty jeszcze chcesz polemizować z tym że nie jesteś chamski? Weź przestań. :)
A reszta twoich wypocin, łącznie z Allegro przecież jest udowodniona.

No chyba że coś jarasz i nie pamiętasz. Jeżeli nie daj Boże tak, to zgłoś sie do psychologa i odpowiedniej poradni. Bóg jest z Tobą i nie zamykaj drzwi. :)
[#11] Re: Akcja złomowisko

@Andrzej Drozd, post #10

Bóg jest z Tobą i nie zamykaj drzwi.

Żeby nie było tak, że portal jest KK, to chciałem Ci zasugerować arti4-92, że możesz wierzyć w każdego Boga. Np. Matkę Ziemię, którą stworzył Bóg Kosmos.

Możesz nawet nie wierzyć w Boga. Grunt abyś zachowywał prawa etyki - czyli zachowywał zdrowie pychiczne. To tylko tyle. :)

Ostatnia modyfikacja: 31.08.2011 13:03:26
[#12] Re: Akcja złomowisko

@Andrzej Drozd, post #10

Wygląda na to, że zapomniałem. Nie rozumiem tylko dlaczego prujesz sie do mnie, kiedy Benek zaczął, a ja tylko go zacytowałem, powiesz mi to?

[#13] Re: Akcja złomowisko

@arti4-92, post #12

Proszę o spokój. Problem został rozwiązany winne wulgaryzmy wycięte :) Każdy następny post nie na temat będzie nagradzany urlopem.

Benedykt Dziubałtowski

[#14] Re: Akcja złomowisko

@Benedykt Dziubałtowski, post #13

Fajny UPS :)

[#15] Re: Akcja złomowisko

@arti4-92, post #14

Przywiozłem znowu parę gratów ze złomu. Między innymi chyba z 6 dysków twardych o pojemnościach od 20-80 gb Joy do amigi scorpion i quickshoot II i takie cudo:

http://www.aukcjoner.pl/gallery/006940525-.html#I1

Ktoś chętny :D??

Benedykt Dziubałtowski

[#16] Re: Akcja złomowisko Blizard PPC + BVISION

@Benedykt Dziubałtowski, post #15

Post pisany na szybciora. Właśnie wróciłem ze złomu i przywiozłem blizzarda PPC+ Bvision. Zaraz się okaże czy to odpali czy pojedzie do stacha :)

Blizzard odpalił. Boot menu jest w VGA murze skombinować jakiś monitor.,

Benedykt Dziubałtowski

Ostatnia modyfikacja: 23.09.2011 12:28:29
[#17] Re: Akcja złomowisko Blizard PPC + BVISION

@Benedykt Dziubałtowski, post #16

Z jakiego złomu? Gdzie jest takie złomowisko? :)

[#18] Re: Akcja złomowisko Blizard PPC + BVISION

@Benedykt Dziubałtowski, post #16

Gratuluję zdobyczy. To tera zmoże - jak niektórzy tutaj postulowali - sprzedaż go po cenie złomu? ;)

[#19] Re: Akcja złomowisko Blizard PPC + BVISION

@MDW, post #17

Nie daleko Rybnika. Blizzard widzi ram tyle puki co przetestowałem.

Benedykt Dziubałtowski

Edit.

Wygląda, że karta jest sprawna. Procesor PPC też działa. Przed chwilą odpaliłem QUAKE PUP. Zachwilę biorę się za testowanie BVISION.

[#20] Re: Akcja złomowisko Blizard PPC + BVISION

@Benedykt Dziubałtowski, post #19

dziś w moje ręce wpadła mi Amiga 3000 za 35zł. Mieszkam w najsławniejszym centrum rzeczy używanych w Polsce :) zjeżdża tu wiara z całej PL. Amiga jest sprawna, wszystko ładnie działa. Jak będę miał trochę więcej czasu to wrzucę zdjęcia przy okazji ją zakonserwuję.

Ostatnia modyfikacja: 23.09.2011 17:23:52
[#21] Re: Akcja złomowisko Blizard PPC + BVISION

@bombermax, post #20

Czad normalnie. Gratuluję. :)

[#22] Re: Akcja złomowisko Blizard PPC + BVISION

@Deftronic/..., post #21

gościu tylko powiedział "bierz mi te żółte g... bo nikt tego nie chce" ;) takich perełek jest trochę i co po chwilę się tam zdarzają.

co do samej tej okolicy... to tylko jedna miejscowość, położona ode mnie o 4km ;)

http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071216/powiat/71214043

a takich miejscowości jest w obrębie 20km ok. 40 ....

jak służyłem w armii zawodowej w Ustce nad Morzem, to nawet oficer, kapitan pytając skąd jestem powiedział "aaaa... kojarze! tam macie te starocie nie?" byście musieli widzieć jak mi kopara opadła :)

Ostatnia modyfikacja: 23.09.2011 18:39:37
[#23] Re: Akcja złomowisko Blizard PPC + BVISION

@bombermax, post #22

to ile chcesz za tę A3000 ?

[#24] Re: Akcja złomowisko Blizard PPC + BVISION

@damianx, post #23

Nie n a sprzedaż. Nie jestem handlarzem. Mógłbym na tym i nie tylko bić dużą kasę, ale pieniądz nie gra dla mnie dużej roli (nawet w obliczu dzisiejszych czasów) oraz tym bardziej nie będę handlował tym co kocham :) no chyba że byłoby mi bardzo zbędne albo miałbym ciężką sytuacje finansową. Szukałem dla siebie takiej Amigi, więc podziękuję Ci za ofertę.

[#25] Re: Akcja złomowisko Blizard PPC + BVISION

@bombermax, post #24

Dam za nia az 0,99zl wiecej niz damianx!!!!
Jedyna taka okazja z mojej strony!
Nie przegap jej!!

[#26] Re: Akcja złomowisko Blizard PPC + BVISION

@selur, post #25

daj mi czas do jutra na odpowiedź, warunek konieczny to nominał 99x1 polski grosz :P jeśli oczywiście na to przystanę

[#27] Re: Akcja złomowisko Blizard PPC + BVISION

@bombermax, post #26

Dzwonili do mnie dzisiaj ze złomu. Jadę jutro po A500 z monitorem i cdtv ze stacją dyskietek.

Benedykt Dziubałtowski

[#28] Re: Akcja złomowisko Blizard PPC + BVISION

@bombermax, post #24

No ale ostatnio chciałeś sprzedać CDTV.
[#29] Re: Akcja złomowisko Blizard PPC + BVISION

@Benedykt Dziubałtowski, post #27

Ratowanie Amig od niechybnej śmierci to bardzo ciekawe zajęcie. Inspirujące.

[#30] Re: Akcja złomowisko Blizard PPC + BVISION

@bombermax, post #20

Czyżby to chodziło o niejaki Czacz (chyba nie pomyliłem?) Muszę się przejechać, jakaś A1200 do gierek nie byłaby zła.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem