[#1] Przypomnijcie mi tytuł horroru.
No więc tak. Oglądałem sobie film albo serial jako mały szkrab. Film był dla mnie straszny i bardzo się bałem. W połowie tata się kapnął co oglądałem i wiadomo. Prąd w TV out. Ale do rzeczy.

Byłą to historia dwóch policjantów. była jakaś akcja i zaczęli strzelać do złoczyńców . Po udanym odstrzeleniu zaczęli przyglądać się świeżym śladom krwi i stwierdzili, ze jest skrzepnięta. Bardzo ich to dziwiło b krew krzepnie dopiero po śmierci. Coś tam pogadali i pojechali do jakiegoś laboratorium gdzie akurat grupka naukowców zabijała pieska. Piska zabijali poprzez wypompowanie z komnaty powietrza. Jakoś tak się złożyło, że znalazł się tam jeden z policjantów i maszyna ruszyła. Kolo się udusił. Nie pamiętam co było dokładnie dalej ale mam jeszcze w pamięci scenę jak w jakiś sposób ten policjant ożył i poszedł do lekarza. Lekarka go bada i stwierdza, ze jest strasznie zimny i nie ma pulsu. Okazuje się, że w ciągu 48h Jego ciało się rozpadnie no bo jest denatem.

Ktoś kojarzy co to może być ??

Benedykt Dziubałtowski

[#2] Re: Przypomnijcie mi tytuł horroru.

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Pewnie któraś część "Nocy żywych trupów".

[#3] Re: Przypomnijcie mi tytuł horroru.

@jaa2, post #2

No i sporo tego było...

Noc żywych trupów (1968)
Świt żywych trupów (1978)
Powrót żywych trupów (1985)
Dzień żywych trupów (1985)
Powrót żywych trupów II (1988), reż. Ken Wiederhorn
Noc żywych trupów (1990 – remake), reż. Tom Savini
Powrót żywych trupów III (1993), reż. Brian Yuzna
Świt żywych trupów (2004 – remake), reż. Zack Snyder
Ziemia żywych trupów (2005)
Dzień żywych trupów 2 (2005)
Noc żywych trupów 3D (2006 – drugi remake)
Diary of the Dead: Kroniki żywych trupów (2007)
Dzień żywych trupów (2008 – remake), reż. Steve Miner
Survival of the Dead (2009)
[#4] Re: Przypomnijcie mi tytuł horroru.

Widziałem na video i to na 1000% nic z trupami w tytule. Myślę he he.
[#5] Re: Przypomnijcie mi tytuł horroru.

@Ender, post #4

Dasz rade sobie przypomnieć tytuł :)??

Benedykt Dziubałtowski

[#6] Re: Przypomnijcie mi tytuł horroru.

@Benedykt Dziubałtowski, post #5

Mam na końcu języka, wiesz jak to jest. Zresztą to było w czasach video, więc tłumaczenie nie musi być wcale trafne. Fajny film. Bogatych ludzi naciągali na kasę obiecując nieśmiertlność. Na końcu partnerzy chyba walczą razem. Myślę cały czas.
[#7] Re: Przypomnijcie mi tytuł horroru.

@Ender, post #6

No właśnie coś takiego tez tam chyba było z naciąganiem bogatych ludzi. Może sobie przypomnisz jakiegoś aktora, który tam gra??

Benedykt Dziubałtowski

[#8] Re: Przypomnijcie mi tytuł horroru.

Gorączka śmierci / Dead heat z 1988 roku 100% ;)
[#9] Re: Przypomnijcie mi tytuł horroru.

@vegeta, post #8

Jeśli lubisz podobne filmy to polecam Ukryty/Hidden lub filmy Cronenberga Videodrom i Scanners.
[#10] Re: Przypomnijcie mi tytuł horroru.

@vegeta, post #8

To jest to.

http://www.youtube.com/watch?v=Jus4GsEkSIQ

Nawet w trajlerze jest ta scena którą opisywałem. Dziękuje Ender i Vegeta

:*

Ten film wa wysokie noty na filłebie. Ogólnie lobię tematykę żywych trupów/infekujących wirusów itp. O ile nie jest to jakaś kiepska parodia.

Benedykt Dziubałtowski

[#11] Re: Przypomnijcie mi tytuł horroru.

@Benedykt Dziubałtowski, post #10

Ogólnie lobię tematykę żywych trupów/infekujących wirusów itp. O ile nie jest to jakaś kiepska parodia.

Jeśli chodzi o infekujące wirusy to polecam film na podstawie S.Kinga "Bastion" ("The Stand").
Jak dla mnie rewelka...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem