@grxmrx, post #1
@grxmrx, post #1
mosowi programisci nie ogladaja sie za tym co sie dzieje przy AmigaOS i robia swoje
gdyby porownac dynamike rozwoju systemow w ostatnim czasie to faktycznie na AmigaOS 4 jak nic przez dlugi czas sie nie dzialo to teraz nadrabia i to znacznie.
MorphOS-a na PowerBooki bedzie niewatpliwie ciekawym wydarzeniem, ja rowniez na to czekam
Aktuaknie jednak mam wrazenie, ze rozwoj MorphOS-a stanal i coraz mniej jest juz killer-apps rozwijanych na ten system
@grxmrx, post #1
@Ender, post #2
obsługi wi fi i blueconnect
@recedent, post #3
@Ender, post #2
@wali7, post #6
Warto zauważyć, że wiele softu który pojawia się/jest na OS4 jest wyraźnie gorsze od tego na MOSa.... a konkretnie - ANR ma pluginy tylko dla MOSa (AmigaAMP to program o filozofii obsługi WinAMPa z lat 90 - moim zdaniem gorszy od ANR pod każdym względem),
mplayer pod OS4 nie obsługuje menu DVD (czyli oglądanie DVD jest mocno utrudnione... na MOSie działa)... konkurent MPlayera - DvPlayer jest drogi i wcale nie lepszy
OWB to port ze starej wersji MOSowej, a część ficzerów wersji MOS nie działa (video osadzone na stronie, nie wiem czy jest flash)
No dobra - na OS4 jest nowszy UAE, chciałbym nowszą wersję na MOSa (tutaj plus dla OS4), ale z tego co wiem, te nowe wersje i wiele nowego ponad wersję MOS nie wnoszą (JIT to by było naprawdę coś).
@grxmrx, post #9