[#1] Jaki rzutnik w mocno oświetlonym pomieszczeniu
Witam
Dostałem zielone światło od dyrekcji na zakup rzutnika do swojej klasopracowni. Jest jednak problem, bo mam okna na całej jednej ścianie i w sali jest bardzo jasno. Co Wy byście wybrali do takiego pomieszczenia?

Rzutnik ma być zainstalowany pod sufitem, spięty z komputerem stacjonarnym. Niestety nie wiem jak wielką kasę będę mógł wydać, ale zaznaczyłem, że odpowiednik sprzęt będzie droższy niż przeciętniak ze względu na intensywne światło w mojej sali.

A może lepiej TV LCD?
[#2] Re: Jaki rzutnik w mocno oświetlonym pomieszczeniu

@Ender, post #1

Kup zwykły rzutnik i poproś dyrekcję o dokupienie żaluzji/rolet/zasłon.

Benedykt Dziubałtowski

[#3] Re: Jaki rzutnik w mocno oświetlonym pomieszczeniu

@Ender, post #1

W jasnej sali niestety obraz będzie nieczytelny. Chyba lepszy efekt będzie jak dokupisz duży LCD. Albo jak pisze Benedykt - dobre, grube zasłony.

[#4] Re: Jaki rzutnik w mocno oświetlonym pomieszczeniu

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

Albo kupić mityczną czarną żarówkę dającą czarne światło.
[#5] Re: Jaki rzutnik w mocno oświetlonym pomieszczeniu

@stachu100, post #4

Albo kupić mityczną czarną żarówkę dającą czarne światło.

żaluzje/rolety + rzutnik :) wyjdzie taniej od PRO rzutnika któremu światło to nie wróg ;)

[#6] Re: Jaki rzutnik w mocno oświetlonym pomieszczeniu

@bombermax, post #5

No to szał, namówiłem moją szefowa na zakup plazmy 50 cali. Myślę, że to rozwiąże mój problem. ;)

Rolety nie wchodzą w grę, bo pieniądze są na zakup pomocy naukowych, a nie materiałów (takie księgowo-budżetowe bzdety)

Ostatnia modyfikacja: 29.09.2011 21:51:17
[#7] Re: Jaki rzutnik w mocno oświetlonym pomieszczeniu

@Ender, post #6

To trzeba odpowiednio drożej na rachunku kupić sprzęt, płacąc za niego fizycznie mniej niż wynosi FVAT. Sprzedawca też człowiek i można się dogadać - najlepiej w małych firmach. Za zaoszczędzoną kasę, która stanowi lewe źródło płacenia z tzw. "kieszonka" kupujesz grube czarne rolety na wymiar okien bez rachunku (więc i taniej).
Problemem może być takie skalkulowanie przebitki, żeby na rolety starczyło, a cena zakupu nie została gdzieś tam zakwestionowana.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem