[#1] Commodore 64 w Krakowie
Witam, czy jest na forum jakiś posiadacz Commodore 64 z Krakowa? Mam cartridge Final III i myszkę do C-64 które chciałbym sprawdzić, czy działają, a nie mam tego komputera. Może ktoś mógłby pomóc?
[#2] Re: Commodore 64 w Krakowie

@jubi, post #1

ale Final III nie obsluguje myszki ..obsluguje GEOS

http://www.c64power.com/forum/index.php?action=vthread&forum=8&topic=1960
[#3] Re: Commodore 64 w Krakowie

@jubi, post #1

Sprawdź myszkę na Amidze.
[#4] Re: Commodore 64 w Krakowie

@HOŁDYS, post #2

Mój final II obsługuje myszkę. CO prawda jest to trochę bez sensu bo najpierw za pomocą joya się trzeba przełączyć na myszkę ale działa.

Hołdys nie czaje tego co napisałeś. Twierdzisz, że Final 3 nie obsługuje myszy i podajesz linkw którym mamy informacje, że mysz obsługuje.

Benedykt Dziubałtowski

Ostatnia aktualizacja: 17.10.2011 13:07:10 przez Benedykt Dziubałtowski
[#5] Re: Commodore 64 w Krakowie

@Benedykt Dziubałtowski, post #4

. CO prawda jest to trochę bez sensu bo najpierw za pomocą joya się trzeba przełączyć na myszkę ale działa.

heh to pewnie dlatego u mnie nie zadzialala ta mysz :P
[#6] Re: Commodore 64 w Krakowie

@HOŁDYS, post #5

http://img248.imageshack.us/img248/2083/final3r.png

Benedykt Dziubałtowski
[#7] Re: Commodore 64 w Krakowie

@HOŁDYS, post #2

Zależy jaka to jest myszka. Miałem kiedyś myszkę Datalux - działała jak normalny joy. Nawet w grach można jej było używać zamiast joysticka, ale oczywiście było to bez sensu.
[#8] Re: Commodore 64 w Krakowie

@HOŁDYS, post #2

myszka comodorowska albo datalux do c64 działa jak zwykły joy - niestety, bo ruchy pointera są nieproporcjonalne do ruchów samej myszy. więc można ją sprawdzić także z FCIII.
Myszka amigowska w C64 działa tylko w niektórych/przerobionych programach. np Interpaint, albo Amica Paint. w Geosie i w FIII nie zadziała.
[#9] Re: Commodore 64 w Krakowie

@carrion, post #8

W tym linku co podał Holdys pisze, ze są jakieś sterowniki do to myszki amigowej.Chodzi tu tylko o te przerobione programy czy sa jakieś drivery do linuxa/geosa?

Benedykt Dziubałtowski
[#10] Re: Commodore 64 w Krakowie

@Benedykt Dziubałtowski, post #9

pojęcie driver'a takiego jak znamy z amigi/pc/linuxa/maca itp nie istnieje na c64 więc raczej chodzi o przerobione programy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem