[#1] Gierka na Amigę
Ostatnio grałem z synem na PC w grę Pluszaki rozrabiaki. W sumie to on grał i klikał sobie. Tak jak siedział i grał naszło mnie czy można coś w tym rodzaju - małe mini gry, zabawy połączone w pakiet - zrobić dla maluchów na Amigę. Program uczący, bawiący itd. Taki Nurek mógłby być jednym ze składników. Grafików kilku znajdzie się na portalu, koderów również. Trzeba by zastanowić się nad jakąś koncepcją jak to by miało wyglądać etc. Umieściłem ten post w HydePark, gdyż proszę traktować go jako pewną myśl. Kiedyś Koyot wspominał coś o projekcie wiedźmy. Może warto zerbać kilka takich projektów i wspólnymi siłami zrobić coś takiego. Nawet można wciągnąć szarych uzytkowników PPA do zrobienia czegoś w takim projekcie. Ktoś będzie mógł zrobić np. instrukcję, plakat, pudełko itp itd a kto inny zrobić grafikę i zakodować. Zdaję sobie sprawę, że to może trwać latami. Gdyż raczej wszyscy z nas tutaj Amigą zajmują się po godzinach w wolnych chwilach. Co o tym sądzicie?

P.S. Co by nie było gramy też na Amidze od czasu do czasu jak wyciągnę ją z szafki.
[#2] Re: Gierka na Amigę

@Tomski, post #1

U mnie na dzielni, w czasach taśmy filmowej 8mm, C64 i Amigi, też od czasu do czasu ktoś zbierał wolontariat: zróbmy film! zróbmy grę! Nigdy nic sensownego z tego nie wyszło i nie wyjdzie, dlatego jestem na nie. Tym nie mniej zapewne zbierzesz tu zaraz gromkie brawa za świetną inicjatywę. ;/

Poza tym dosyć już powstało na Amigę niskobudżetowych szitów w latach 90-tych. Smusiów i innych.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem