[#1] Szukam telefonu komórkowe, który posiada gzniazdo antenteny zewnętrznej.
Tak jak w temacie googleuje sobie i znalazłem jakieś dwie starawe nokie, których nawet niema na alledrogo. Czy ktoś zna z was jakiś typowy model model telefonu posiadający złącze nieumożliwiające podłączenie zewnętrznej anteny celem poprawy zasięgu. Ważne aby telefon można by kupić nowy lub używany?

Benedykt Dziubałtowski
[#2] Re: Szukam telefonu komórkowe, który posiada gzniazdo antenteny zewnętrznej.

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

[#3] Re: Szukam telefonu komórkowe, który posiada gzniazdo antenteny zewnętrznej.

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

NOKIA 6210 pod gumową zaślepką ma gniazdo.
[#4] Re: Szukam telefonu komórkowe, który posiada gzniazdo antenteny i znalażłemzewnętrznej.

@Hubez, post #3

Kupiłem sobie simensa m35. Duży fajny phonik z zewnętrznym gniazdem antny. Problem jest taki, że... nikt nie wie jak się to gniazdo nazywa i jakiej powinienem szukać anteny. Obdzwoniłem kilka serwisów i nikt mi nic nie umie pomóc. Ktoś wie jak się fachowo nazywa to gniazdo i jakiej anteny szukać?

Benedykt Dziubałtowski
[#5] Re: Szukam telefonu komórkowe, który posiada gzniazdo antenteny i znalażłemzewnętrznej.

@Benedykt Dziubałtowski, post #4

Przyjrzyj się konektorom na allegro http://allegro.pl/listing.php/search?string=konektor&category=77950 może znajdziesz coś pasującego, jest jeszcze hurtownia, może tam będą wiedzieli jaki konektor pasuje http://gsm-akcesoria.pl/index.php?d=szukaj&szukaj=konektor&x=0&y=0&kategoria=21&producent=empty&cena_min=&cena_max=
[#6] Re: Szukam telefonu komórkowe, który posiada gzniazdo antenteny i znalażłemzewnętrznej.

@Benedykt Dziubałtowski, post #4

Hmm sprobuj zmierzyc wymiary i wpisac srednice do wujka google. Czasem zwroci Ci nazwe gniazda. Jak nie pozostanie Tobie tylko udanie sie do jakiegos warsztatu tudziez wlasnoreczna obrobka metali plus poznanie wiedzy z fizyki na poziomie 1-2 roku studiow. Chodzi o to, ze generalnie wiekszosc telefonow ma teraz anteny inspirowane fraktalami dlatego one sa wewnetrzne i zazwyczaj wystarczaja, choc sa uniwersalne pod rozne czestotliwosci.

Jesli potrzebujesz dodatkowej anteny to generalnie masz taki sam problem jak Amigowcy szukajacy kart pod Zorro w sklepach komputerowych( w Polsce), mala szansa zeby cos takiego znalezc. Ale anteny proste to zazwyczaj sa banalnie proste urzadzenia i wystarczy dopasowac czestotliwosc do wymiarow materialu pracujacego. Inna sprawa, ze taka prosta antena bedzie olbrzymia i nie wiem czy wlasnie o to ci chodzi.

Poza tym jak nie chcesz miec problemow z zasiegiem i przepelnieniem bazy(bo zapewne dlatego masz problemy z telefonem) to chyba najproscie(co nie znaczy najtaniej) jest kupic telefon satelitarny. Koszty sie troche zmnienjszyly, podobnie jak wymiary urzadzen, choc oczywiscie dalej oferta gsm jest lepsza cenowo.

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2012 00:29:40 przez ruberum_ignis
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem